AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΡΤ: ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ!!!

Απρόσμενο όσο και ασύλληπτο το τρολάρισμα που έκανε η ΕΡΤ και η εκπομπή “Report” προς τους antigold της Ιερισσού.

Ενώ είναι η γνωστή η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των επιστημόνων της εταιρείας από βοσκούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, συνταξιούχους του δημόσιου τομέα και παντογνώστες εισοδηματίες, η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής στην προσπάθεια της να αναδείξει το ζήτημα των Μεταλλείων Κασσάνδρας έπραξε το αδιανόητο, κατά τη γνώμη μας.

Εμφάνισαν μεταλλειολόγο – μηχανικό της Ελληνικός Χρυσός να λέει πως είναι αδικαιολόγητοι επιστημονικά και τεχνικά οι φόβοι που εκφράζονται από τους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας  για την αντοχή των υπό κατασκευή φραγμάτων αποβλήτων εξαιτίας της σεισμικότητας της περιοχής.

Σαν παράδειγμα αυτός ο μεταλλειολόγος – μηχανικός έφερε την κατασκευή της επιβλητικής γέφυρας του Ρίου – Αντίρριου το 2004 μέσα στον Πατραϊκό Κόλπο, που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα, στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας τονίζοντας τα εξής: «Αν λαμβάναμε υπόψη μας τους αντίστοιχους φόβους αυτή η γέφυρα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει. Έπρεπε να κατασκευάσουμε μια γέφυρα σε ένα πολύ δύσκολο σημείο και πολύ απλά το κάναμε».

Σ’ αυτό το σημείο… γκρεμίστηκε ο κόσμος μέσα μας. Εκεί που είχαμε εμπεδώσει ότι τους επιστήμονες και τους μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός τους είχαν «για πρωινό» κάτι ομότιμοι καθηγητές και κάτι άλλοι ισόβιοι (μέχρι πρότινος) λέκτορες, που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  αναβαθμίστηκαν σε  «επίκουροι»,  ξαφνικά μαθαίνουμε από την ΕΡΤ (και όχι από το ΣΚΑΪ) πως αυτοί οι «τόσο λίγοι μηχανικοί» πήραν μέρος στην υλοποίηση ενός υπέρ πολυσύνθετου από κατασκευαστικής και τεχνολογικής άποψη  έργου.

Συγνώμη, αλλά τέτοιο τρολάρισμα προς τους antigold, ούτε εμείς δεν θα το είχαμε σκεφτεί.

ΥΓ. Πάντως, οι δημοσιογραφίνες της Κρατικής τηλεόρασης την κακή πλάκα προς τους antigold την εξισορρόπησαν με την… δημοσιογραφική προσέγγιση του εμπρησμού του μεταλλείου των Σκουριών. Σαν να μην έγινε ποτέ!!!  

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 30/11/2017]