ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανίκανη η Δημοτική Αρχή να τηρήσει έστω και τους στοιχειώδεις κανόνες ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε Βατερλώ για τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας καθώς  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας Γεώργιος Κυργιανός, παίρνοντας το λόγο αυθαίρετα, επιτέθηκε φραστικά, με εξαιρετικά υβριστικούς και ποινικά κολάσιμους χαρακτηρισμούς, στον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής μας Γεώργιο Καραβασιλικό. Ο λόγος, το έγκλημα που διέπραξε, ήταν επειδή ως Δημοτικός Σύμβουλος της Μ. Παναγίας ζήτησε διευκρινήσεις από τη Δημοτική Αρχή για την ταλαιπωρία που υφίστανται συχνά οι κάτοικοι της περιοχής  από τα επανειλημμένα περιστατικά λειψυδρίας, με αποκορύφωμα το πρόσφατο γεγονός , όπου η Μεγάλη Παναγία έμεινε χωρίς νερό για πέντε ολόκληρες ημέρες, στην καρδιά του χειμώνα εξαιτίας σοβαρών βλαβών στις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν με νερό τον οικισμό.  

Ο Πρόεδρος της Μ. Παναγίας, προφανώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καθώς δεν αντιλαμβάνεται  ότι τα προβλήματα λειψυδρίας που εμφανίζονται τακτικά είναι αποτέλεσμα  και της δικής του ανικανότητας και απραξίας. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη  από τους συνδημότες του  που συχνά ταλαιπωρεί και να μην προκαλεί κατά κανέναν τρόπο.  Γιατί, μόνο εκτός τόπου και χρόνου μπορεί να βρίσκεται  ένας Πρόεδρος που δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που εκπροσωπεί και οφείλει να υπηρετεί με κάθε τρόπο, αλλά αντίθετα  αντιμετωπίζει με αναίδεια όσους, καλοπροαίρετα και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες ζητούν εξηγήσεις και προτίθενται να βοηθήσουν σε κάθε ανάγκη της περιοχής.  Όταν μάλιστα αυτοί  έχουν δώσει απτά δείγματα γραφής για το πώς φροντίζει κανείς με ευαισθησία και αποτελεσματικά τον τόπο του. Η ένδεια επιχειρημάτων και η ανικανότητα επίλυσης των τοπικών προβλημάτων δεν μπορούν να καλυφθούν πίσω από απαράδεκτες και προκλητικές συμπεριφορές που τροφοδοτούν τη βία και τον παραλογισμό. Η  ύβρις και η συκοφαντία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αδράνεια και ανικανότητά του, την απίστευτη ανυπαρξία του ως Προέδρου.

Η απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Κυργιανού,  στο πλαίσιο της αντιμεταλλευτικής τους συνύπαρξης, δεν στηλιτεύτηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε και καταδικάστηκε  από το σύνολο της Δημοτικής Αρχής όπως θα έπρεπε.

Τι έκαναν ο Πρόεδρος και  η Δημοτική Αρχή εδώ και τρία χρόνια  προς όφελος της Μ. Παναγίας. Απολύτως τίποτα. Απεναντίας, από τον πρώτο ακόμη χρόνο της δημοτικής τους θητείας η Μεγάλη Παναγία ζει εικόνες παρακμής.  Έχει εγκαταληφθεί πλήρως. Αγνοούν ηθελημένα τις ανάγκες της και  αδυνατούν να ολοκληρώσουν όλα τα έργα των οποίων τη χρηματοδότηση διασφαλίσαμε, δουλεύοντας ακατάπαυστα και με αυξημένη ευαισθησία, όπως ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων ή ακόμη και τα έργα ανάπλασής της.  Αντίθετα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Αρχή δέχονται να καθυβρίζονται και να προπηλακίζονται με περισσή αναίδεια άνθρωποι που μόχθησαν για την ανάπτυξη του τόπου.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, δε συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κλίματος συνεννόησης , αλληλεγγύης και επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Γιατί,  ο δρόμος της συνεννόησης ,της επικοινωνίας  και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βοηθήσει τον τόπο και να δώσει προοπτική στην περιοχή μας. Αυτή θα έπρεπε να ήταν η υπεύθυνη στάση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Παναγίας . Άλλη στάση δεν του αρμόζει. Η τοπική κοινωνία δε μπορεί να ανεχθεί άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορές .

Για την ανάδειξη  της αλήθειας αλλά και για την αντικειμενική ενημέρωση των συνδημοτών μας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αριστοτέλη Γεώργιος Καραβασιλικός, που αντιμετώπισε την προσβλητική συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Παναγίας κ. Κυργιανού με αφορμή την ερώτησή του αναφορικά με το πρόβλημα της  λειψυδρίας που ταλαιπώρησε  έντονα το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους 3000 κατοίκους της Μ. Παναγίας και προκάλεσε την έντονη αγανάκτησή τους, συνέταξε ανοικτή επιστολή, (διαβάστε τη εδώ) στην οποία περιγράφει με ακρίβεια όσα διημείφθησαν κατά τη Συνεδρίαση.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.oramapoliton.gr/, 14/12/2017]