ΟΙ «ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ» ΚΑΙ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

«Υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο». Αυτή την ιστορική φράση του μυλωνά του Πότσνταμ προς τον βασιλιά Φρειδερίκο, θα πρέπει, κανονικά, να έφερε στο νου του ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, όταν θα έμαθε ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιώς τον καταδίκασε για την γνωστή – και κατακριτέα – παρότρυνση του προς κατοίκους της Χαλκιδικής να «λιντσάρουν» τον πρώην υπουργό Χρήστο Πάχτα.

Ο «πολύς» κ. υπουργός σίγουρα θα αιφνιδιάστηκε και κανονικά θα πρέπει να προβληματίστηκε. Εντονα. Γιατί, αυτή τη φορά, βρέθηκαν τρεις δικαστές που αποφάσισαν να του …υπενθυμίσουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Και ότι δεν μπορείς, όσο ψηλά κι αν βρίσκεσαι, ό,τι και αν νομίζεις ότι είσαι, να λες και κυρίως να πράττεις, ασύδοτα και προπαντός ατιμώρητα.

Θα πρέπει επίσης να αναλογίστηκε τι ακολουθεί. Γιατί, αν καταδικάζεται τώρα, εν μέσω της θεωρούμενης «παντοκρατορίας», που του διασφαλίζει ο έχων το ψευδεπίγραφο – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – αριστερό ηθικό πλεονέκτημα, κυβερνητικός του εταίρος, Αλέξης Τσίπρας, τότε τι θα γίνει όταν θα αποχαιρετήσει την καρέκλα της εξουσίας; Σίγουρα, το μέλλον δεν προδιαγράφεται ευοίωνο. Ο κ. Καμμένος δεν θα είναι για πάντα υπουργός, όπως άλλωστε δεν ήταν για πάντα και ο κ. Πάχτας…

Ακόμα πιο σίγουρα, όμως, θα πρέπει να αντιλήφθηκε ότι το ηθικό λιντσάρισμα κοστίζει πολύ ακριβότερα από τα 16.500 ευρώ που καλείται να πληρώσει στον πρώην υπουργό, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου. Γιατί το τίμημα αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο, όταν έρχεται η ώρα της «πληρωμής».

Αργά ή γρήγορα, ο υπουργός Αμυνας θα καταλάβει, στην πράξη, ότι οι δικαστές βρίσκονται στο Βερολίνο και «περιμένουν». Όπως περίμεναν και τον βασιλιά Φρειδερίκο, που επέμενε να γκρεμίσει – χωρίς να θέλει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν – τον ανεμόμυλο του μυλωνά από το Πότσνταμ, θεωρώντας ότι βρίσκεται υπεράνω όλων. Επειδή, του έκρυβε τη θέα. Κι επειδή θεωρούσε ότι ήταν παντοδύναμος. Αλλά δεν ήταν…

 

[ΠΗΓΗ: http://news.in.gr/, 17/11/2017]