ΝΕΟ ANTIGOLD “ΑΦΗΓΗΜΑ”: «Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»!!!

Νέο παραμύθι αρχίζει να προωθεί το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το οποίο η Διαιτησία ούτε απαραίτητη ήταν αλλά και το όποιο αποτέλεσμά της «δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον»(!). Κατά τους antigold εμμονικούς, «η παραπομπή σε Διαιτησία επί του συγκεκριμένου όπως καθορίστηκε θέματος έγινε για να εξυπηρετηθεί αποκλειστικά και μόνο η Ελληνικός Χρυσός» (!!!).

Αν διαβάσει κανείς όμως προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις της κυβερνητικής πλευράς, η Διαιτησία δρομολογήθηκε με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη θέση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ.

Όπως καταλαβαίνουν απόμη και οι… πέτρες, το κύκλωμα των αντιδρώντων τρέμει στο ενδεχόμενο να βρεθεί λύση στο θέμα της επένδυσης, διότι αυτόματα παύει και ο κάθε λόγος ύπαρξής τους… Εκεί που προέβαλαν ως συνομιλητές και ενίοτε «συμβουλάτορες» της κυβέρνησης (πριν τους πάρουν είδηση…), ο όποιος ρόλος τους θα μηδενιστεί.

Αναρωτιέμαι τι θέση θα υιοθετήσει η κα Ιγγλέζη σε ενδεχόμενη θετική κατάληξη της διαιτησίας… Θα κάνει αντάρτικο κηρύσσοντας ανένδοτο στην Χαλκιδική; Και ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής; Θα υπαναχωρήσει από το γελοίο «ή αυτοί, ή εμείς» ή θα έχουμε ενδοκομματικές αντιπαραθέσεις;

Εκτός βέβαια αν όλα αυτά δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια και ένα ακόμη τέχνασμα για να περάσει ο χρόνος και να μην αναγκαστεί η παρούσα κυβέρνηση να δώσει τη λύση… Εξ’ άλλου το ίδιο το «Παρατηρητήριο» μάς πληροφορεί πως ενώ σύμφωνα με το άρθρο 7 της Σύμβασης και τον Υπουργό κ Σταθάκη, η διάρκεια της διαδικασίας δεν θα είναι μεγαλύτερη του τριμήνου ή το πολύ του εξαμήνου, η εμπειρία δείχνει, και έγκυροι νομικοί κύκλοι το επισημαίνουν, πως η διαδικασία μιας Διαιτησίας σπάνια ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, σε δύο χρόνια δύσκολα να έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή υπουργό Σταθάκη…

Θα δείξει….