ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ;

Διαβάζω τα κάτωθι στην ανάρτηση με τίτλο «Συμπεράσματα από «1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», στο http://aetoshal.blogspot.gr.

«Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ κ. Γιώργος Πασαλής ανέφερε ότι η φιλοδοξία της Εταιρείας είναι το συνέδριο αυτό, να αποτελέσει θεσμό και στρατηγικό σημείο αναφοράς και συνάντησης ανθρώπων από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και του επιχειρηματικού, πολιτικού και επιστημονικού κόσμου. Ένα σημείο εκκίνησης, όπως είπε χαρακτηριστικά, από τώρα και για τα επόμενα χρόνια για την κατάθεση σκέψεων, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων για το μέλλον του νομού.

Η κα. Όλγα Σαββίδου, Γενική Διευθύντρια της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε., αναφέρθηκε στους τομείς δραστηριοποίησης της Εταιρείας και στη σημαντική συμβολή της για την υποστήριξη τόσο της επιχειρηματικής κοινότητας όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο παρελθόν, αλλά και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, διεκδικώντας και υλοποιώντας προγράμματα και επενδυτικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ που διατίθενται στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Ωραία όλα αυτά τα «αναπτυξιακά»… Η ερώτηση είναι η εξής:

Το συνέδριο της ΑΝΕΤΧΑ θα γίνει θεσμός και θα διοργανώνεται όπως το φετινό; Με επιλεκτική επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν ως ομιλητές, ανάλογα με τις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης;

Την χορηγία άστη… Είναι δευτερεύον ζήτημα. Η αποβολή ενός ομιλητή όμως, που εκπροσωπεί την εταιρεία με την μεγαλύτερη ενεργή επένδυση στην χώρα, είναι μείζον ζήτημα…  Πως το είπατε, κε Πασαλή και κα Σαββίδου; «σημείο αναφοράς και συνάντησης ανθρώπων από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και του επιχειρηματικού, πολιτικού και επιστημονικού κόσμου»; Και «σημαντική συμβολή της ΑΝΕΤΧΑ για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας»; Είστε σίγουροι;