KYLE BASS, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ “ΒΛΕΠΕΙ” ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΑΛΙ 20% – 30% ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ

Εκλογές μέσα σε έναν χρόνο στην Ελλάδα “βλέπει” ο hedge fund manager, Kyle Bass, ο οποίος “στοιχηματίζει” στο ότι η χώρα μας θα βιώσει μια δραματική πολιτική αλλαγή.

Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, την Παρασκευή, δήλωσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα πυροδοτήσει ράλι στα assets της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας αφ’ότου προκηρυχθούν εκλογές στην Ελλάδα, αναμένεται ράλι της τάξεως του 20% – 30% στις μετοχές και τα ομόλογα.

Άλλωστε, όπως εκτιμάει, μια “νέα ηγεσία” βρίσκεται προ των πυλών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στα επόμενα δύο χρόνια, αναμένει πως στην Ελλάδα θα δρομολογηθούν κάποιες σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Bass που έχει ιδρύσει την Hayman Capital Management, κατέχει ελληνικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες σήμερα, όπως λέει, διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας.

Σημειωτέον πως τον προηγούμενο μήνα, σε άρθρο που έγραψε για τη στήλη Bloomberg View, διαφώνησε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως το Διεθνές Νομισματικό ταμείο “βασανίζει τη χώρα σε μια αποπροσανατολισμένη προσπάθεια να πάρει τα χρήματά του πίσω”.

Πάντως, ο Bass εκτιμά πως η ελληνική οικονομία – που έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη – ξεκινάει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 8/10/2017]