ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΗΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

Με ένα νέο δελτίο τύπου της Τρίτης 3/10, το «Όραμα Πολιτών», η Δημοτική Παράταξη Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου μας με αφορμή την παύση υδροδότησης σε περιοχές της Μεγάλης Παναγιάς, καταγγέλλει την πρωτοφανή αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου.

«Έντονη είναι η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας που βλέπουν τον οικισμό τους χωρίς νερό για πολλοστή φορά. Χωρίς νερό παραμένουν εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, η περιοχή των εργατικών κατοικιών, τα περιμετρικά σημεία του οικισμού Μεγάλης Παναγίας καθώς και οι κατοικίες που βρίσκονται υψομετρικά ψηλότερα του κυρίως οικισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια η καθημερινότητα των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της περιοχής να είναι κάτι παραπάνω από ανυπόφορη. Η Δημοτική Αρχή έχει επιδείξει μια πρωτοφανή αδιαφορία και ανικανότητα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αδυνατώντας να επισκευάσει τις βλάβες που παρουσιάζονται στις γεωτρήσεις και στο δίκτυο ύδρευσης, στερώντας από την περιοχή ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής , το νερό, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις των κατοίκων.

Οι παλαιές γεωτρήσεις στις περιοχές Λόγγος, Άγιος Αθανάσιος και Αβραάμ Λάκκα παρουσίασαν βλάβες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τις οποίες η Δημοτική Αρχή εδώ και ενάμιση μήνα αδυνατεί να επισκευάσει. Παρά το έντονο πρόβλημα και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο επιδεικτικά αδιαφορεί κλείνοντας τα μάτια στο υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης νερού, αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζει με αναίδεια και έλλειψη σεβασμού τους δοκιμαζόμενους από τη λειψυδρία δημότες, παροτρύνοντας τους να χρησιμοποιούν τους χώρους υγιεινής του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Παναγίας ή και να χρησιμοποιούν τα νερά από τα ρέματα για να κάνουν μπάνιο, μεταφέροντάς μας στην εποχή των παππούδων μας και ακόμα πιο πριν, επιβεβαιώνοντας έτσι την πεποίθηση πως όπου δεν περισσεύει η προκοπή, περισσεύει το θράσος.

Όταν την 1η 1ου 2011 αναλάβαμε τα καθήκοντα μας ως δημοτική αρχή, το νερό στις βρύσες των καταναλωτών της Μ. Παναγίας ήταν έγχρωμο και εύοσμο. Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά για να ερευνήσουμε τα αίτια του προβλήματος και να το επιλύσουμε.

Με εξειδικευμένη εταιρία προχωρήσαμε στην απόφραξη του φράγματος του Αγίου Γεωργίου και στον καθαρισμό της βάσης του φράγματος και των πρανών της λεκάνης, από το στρώμα της οργανικής ύλης που ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Παράλληλα, φροντίσαμε με μια σειρά στοχευμένων δράσεων αλλά και αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων να εξασφαλίσουμε στους καταναλωτές της Μεγάλης Παναγίας την απαραίτητη ποιότητα και ποσότητα νερού.

Με υπευθυνότητα και συντονισμένες κινήσεις, ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχαμε εξασφαλίσει στη Μεγάλη Παναγία την ποσότητα νερού που ήταν απαραίτητη για την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Σήμερα, η δημοτική αρχή, δεν είναι σε θέση να φροντίσει για την στοιχειώδη διαχείριση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Δεν ενδιαφέρεται, δεν μεριμνά, δεν ασχολείται με το πρόβλημα. Τα πάντα είναι αφημένα στην τύχη τους. Ο δε μηχανολογικός εξοπλισμός των γεωτρήσεων παραμένει στο έλεος του Θεού, αφού δεν υπάρχει μέριμνα για τη σωστή και έγκαιρη συντήρηση του. Δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει καν υπεύθυνος υδραυλικός για να παρεμβαίνει έγκαιρα στα όποια προβλήματα εμφανίζονται.

Με την παροιμιώδη ανικανότητά τους αδυνατούν να εξασφαλίσουν στους συνδημότες μας λίγο νεράκι στις βρύσες τους. Είναι καιρός αυτή η δημοτική αρχή να σοβαρευτεί και να σκύψει άμεσα με ευαισθησία στα υπαρκτά προβλήματα της έλλειψης νερού, δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις. Είναι καιρός να βγουν από την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζουν και επιτέλους να εργαστούν υπεύθυνα για τον τόπο μας.»