ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ;»

Στη Βουλή έφερε το θέμα της φυγής όλων των μεγάλων επιχειρήσεων από τη χώρα ο τομέας Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η σκληρή πραγματικότητα ακυρώνει το φιλοεπενδυτικό προφίλ που ήθελε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Θανάσης Μπούρας προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου χρησιμοποίησαν φράση του πρωθυπουργικού συμβούλου Νίκου Καρανίκα για να πληροφορηθούν τι συμβαίνει με τις επενδύσεις στη χώρα. «”Στα τσακίδια” όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις; Γιατί φεύγουν από την Ελλάδα;» ρωτούν χαρακτηριστικά.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν τις κυβερνητικές παλινωδίες με το Ελληνικό και τις Σκουριές Χαλκιδικής, λέγοντας ότι απλώς επιβεβαιώνουν την κυβερνητική ανικανότητα στο θέμα της προσέλκυσης και διαχείρισης επενδύσεων, ενώ κάνουν εκτενή αναφορά στην επένδυση της BlackRock για κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, αξίας 300.000.000 ευρώ, με 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

«Η αρνητική διάθεση της κυβέρνησης και η τετράμηνη καθυστέρηση του Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τους όρους δόμησης ωθούν την εταιρεία να επανεξετάσει την παρουσία της στην Ελλάδα» τονίζουν.

Αναφορά γίνεται και στις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι σαφώς πιο ευνοϊκές, ενώ οι βουλευτές καταλήγουν κατηγορώντας την κυβέρνηση για πρόκληση επενδυτικής άπνοιας.

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, του Γιώργου Λυκουρέντζου, 12/10/2017]