ΤΣΙΡΩΝΗΣ: «ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΜΑΣ»!!!

Δεν έχουμε ακούσει γελοιωδέστερο επιχείρημα από αυτό που προέβαλλε σήμερα ο κος Τσιρώνης, Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αν δεν τον θυμάστε είναι αυτός που δήλωσε για την πετρελαιοκηλίδα πως «την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό διεθνές λόμπι»!!!

Ερωτώμενος από τον ΣΚΑΪ για την υπόθεση της Eldorado, ο κος Τσιρώνης –σε αντίθεση με την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωνε πάντα πως αυτός αλλάζει ότι το «κακό» άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση–, δήλωσε πως «εμείς ως κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι και το τηρήσαμε απαρέγκλιτα να σεβαστούμε μια σύμβαση που υπέγραψαν οι προκάτοχοί μας»!!!

Δήλωσε κι άλλα βέβαια:

Τσιρώνης: Η εταιρεία δεν έχει τηρήσει τις συμβατικές τις υποχρεώσεις και καθιστά όμηρους τους εργαζόμενους.

Δημοσιογράφος: Να φύγει;

Τσιρώνης: Δεν έχουμε παρεκκλίνει ούτε κεραία με την σύμβαση [σ.σ. !!!]. Η εταιρεία παίζει τα παιχνίδια της όπως έχει κάνει και σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν εξαρτάται αυτό από τις κυβερνήσεις. Οι εταιρείες κοιτάνε το κέρδος τους και αυτό είναι φυσιολογικό. Και από άλλες χώρες αποχώρησε η Eldorado. Η εταιρεία θα κάνει αυτό που την συμφέρει. Εμείς ως κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι και το τηρήσαμε απαρέγκλιτα να σεβαστούμε μια σύμβαση που υπέγραψαν οι προκάτοχοί μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε

Δημοσιογράφος:  Οι άδειες πρέπει να δοθούν;

Τσιρώνης: Εδώ και δυο χρόνια έχει εκπνεύσει η διορία να κάνει μεταλλουργία – έπρεπε να την κάνει 06/02/2015 – ήμουνα δέκα μέρες υπουργός τότε και δεν την έχει κάνει ακόμα μέχρι και σήμερα. Αν η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει το έργο εμείς τι θα πούμε;

Ο κος Τσιρώνης έντεχνα δεν απάντησε αν πρέπει να δοθούν οι άδειες, αλλά όπως βλέπετε, προωθείται το σενάριο το οποίο σε ανύποπτη στιγμή είχαμε προβλέψει. Δηλαδή, «εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, η εταιρεία καθυστερεί να κάνει τη μεταλλουργία, εμείς φταίμε;;;»

Πως σας φαίνεται το κόλπο; Καλό;