Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ

Έχετε παρατηρήσει πότε εμφανίζεται στο προσκήνιο ο Αρχιμα. Χρ. Αγγελόγλου; Κυρίως όταν επίκεινται δίκες ή για να πανηγυρίσει μετά από δίκες. Φαίνεται πως ο πάτερ επιστρατεύεται από τους αγωνιούντες κατηγορούμενους του ποιμνίου και ανταποκρίνεται σπεύδοντας προς υπεράσπισή τους.

Μπράβο… Αυτό είναι και το καθήκον ενός ανθρώπου της εκκλησίας. Να συμπαραστέκεται στους αναξιοπαθούντες και να δέχεται τη μετάνοια των αμαρτησάντων…

Αυτό που σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται στο μενού των καθηκόντων του είναι να εκθειάζει τους δικαστές με γλοιώδη κλισέ και μάλιστα να διακρίνει «καλούς» και «κακούς» δικαστές:

«[…] Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, το μικτό ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδίκασε την υπόθεση των 21 κατηγορουμένων για τα γεγονότα του Δημαρχείου Ιερισσού, και ομόφωνα τους αθώωσε. Απέδειξε ότι υπάρχουν και Έλληνες δικαστές και Εισαγγελείς αδέκαστοι, οι οποίοι δεν προσωποληπτούν και αντιστέκονται σθεναρά όχι μόνο στην διαφθορά, αλλά και στα έωλα κατηγορητήρια που κατασκεύασαν συνάδελφοί τους στο στάδιο της προανάκρισης».

Επίσης δεν επιτρέπεται η ανελέητη κολακεία των δημοσίων λειτουργών, «γλείψιμο» θα το έλεγα κοινώς:

«Η εξαίρετη Πρόεδρος του μικτού ορκωτού, εντιμότατη κα Μάρθα Δήμου, η εξαίρετη εντιμότατη Εισαγγελέας της Έδρας, κα Βαλλούση και οι υπόλοιποι εντιμότατοι δικαστές, ορκωτοί και μη, με την αδέκαστη και αμερόληπτη στάση τους περιέσωσαν το κύρος της δικαιοσύνης». [Οι επισημάνσεις του Αρχιμα Αγγελόγλου].

Ειλικρινά θα ήθελα να διάβαζα τι θα έγραφε ο σεβαστός πατέρας αν η δίκη δεν πήγαινε και τόσο καλά για τους 21…

Τέλος, μήπως έχει να μας πει κάτι για τις κλητεύσεις για τη δίκη στους κατηγορούμενους που έγιναν 1 μήνα μετά τη λήξη παρέλευσης 5ετίας από την τέλεση των πλημμελημάτων – και την παραγραφή τους;