ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Από τις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το ιστολόγιο “Εργολήπτες Χαλκιδικής” προκύπτει πως από θαύμα δεν θρηνήσαμε τις ζωές των 3 εργαζόμενων που επέβαιναν στο βαν και με το οποίο επέστρεφαν από τα μεταλλεία στα σπίτια τους στο Γομάτι Χαλκιδικής.

Μέσα σ΄αυτό το θαύμα συμπεριλαμβάνονται οι δεξιότητες, η εμπειρία και η τεράστια ψυχραιμία που επέδειξε ο οδηγός του βαν, όταν μέσα στο σκοτάδι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και γυάλινα μπουκάλια με μπογιές στο παρμπρίζ του οχήματος που μετέφερε τους 2 μεταλλωρύχους. Μια ενέργεια που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορούσε να προκαλέσει το σοβαρό τραυματισμό τους. Την χειρότερη δεν θέλουμε καν να τη σκεφτόμαστε…

Να σημειώσουμε ότι η άνανδρη επίθεση σημειώθηκε μετά τις 10.30 μ.μ. περίπου, λίγο πριν το βαν μπεί στον οικισμό της Ιερισσού με τελικό προορισμό το Γομάτι. 

Η ενέδρα είχε σαν αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος, τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εργαζόμενου και το ψυχολογικό σοκ όλων των επιβαινόντων.

Καταστάσεις που δεν είναι άγνωστες στους μεταλλωρύχους που ζουν, είτε μέσα στην Ιερισσό, είτε σε κοντινά χωριά και οι οποίοι εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες της εργασίας τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την απάνθρωπη λογική και συμπεριφορά κάποιων που εκμεταλλεύονται το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην Ιερισσό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ιερισσός είναι η μοναδική πρωτεύουσα Καλλικρατικού δήμου στην Ελλάδα που εδώ και 4 χρόνια δεν έχει αστυνομικό τμήμα, μετά των εμπρησμό που υπέστη από άγνωστους δράστες. Πέρσι τον Οκτώβριο ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Νίκος Τόσκας εξήγγειλε την επαναλειτουργία του. Ένα σχεδόν χρόνο μετά και το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού παραμένει κλειστό.

Ακολουθούν φωτογραφίες όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στους Εργολήπτες Χαλκιδικής.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 20/9/2017]