ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΓΚΑΦΑ ΣΤΑΘΑΚΗ: ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΗΝ ΕLDORADO ME THN TVX!!!

Άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση;

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον της Eldorado Gold και στην προσπάθεια του να αποδομήσει τους λόγους που την οδηγούν στην αναστολή των επενδύσεων της στην Ελλάδα την μπέρδεψε με την TVX!!!

Για όσους γνωρίζουν και θυμούνται η ΤVX ήταν η Καναδική εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στα μεταλλεία Κασσάνδρας από το 1996 έως το 2003, όποτε και αποχώρησε από την Ελλάδα,  καθώς μεταξύ άλλων είχε απορριφθεί από το ΣτΕ το 2002 η μεταλλουργία που πρότεινε στη θέση Κηπουρίστρα της Ολυμπιάδας με τη χρήση κυανίου!

Αυτή την ιστορία ο κ. Σταθάκης την απέδωσε στην Eldorado Gold γράφοντας στην ανακοίνωση του:

“Η πιο βασική εκκρεμότητα είναι η ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την πρώτη πρόταση για τη χρήση κυανίου στην παραγωγή χρυσού.”

Είναι γνωστό πως η εταιρεία έχει κερδίσει 18 φορές στο ΣτΕ. Επιπλέον η μεταλλουργική μέθοδος της δεν έχει καμία σχέση με το κυάνιο, αλλά με την πυρομεταλλουργία (flash smelting).

Αυτό προφανώς ή δεν το θυμόταν ο κ. Σταθάκης ή δε το γνώριζε ο συντάκτης της ανακοίνωσης, γεγονός που τους εκθέτει, καθώς είναι μια επιπλέον απόδειξη της κακής ενημέρωσης, αλλά και της σύγχυσης, που έχουν τα ανώτερα κλιμάκια του ΥΠΕΝ γύρω από την υπόθεση.

Το ζήτημα είναι ότι αυτό το κομμάτι της ανακοίνωσης έχει γίνει φέιγ βολάν από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και αντίστοιχους δημοσιογράφους, που αν μη τι άλλο τους εκθέτει η παπαγαλία…

Παρακαλείται το “Π.Ο.Σ.” (“παρατηρητήριο οικοδομικών συμφερόντων” ή antigoldgr.org) να εξηγήσει στον κ. Σταθάκη και σε όσους τον πλαισιώνουν αυτή τη γκάφα που έγινε και να τους προσκομίσει τα αναγκαία έγγραφα προς ενημέρωση.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 12/9/2017]