#SKOURIES: ΟΤΑΝ ΟΙ ANTIGOLD ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ… ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Πελοπόννησο και Ζάκυνθο έδωσαν αφορμή για το άπλωμα της χιλιολερωμένης μπουγάδας του antigold πόνου για τα δάση και το περιβάλλον στα μανταλάκια των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ μεταξύ άλλων εξυπνακισμών στο twitter έγραψε παραδόξως κάτι πολύ σωστό το οποίο αποκαλύπτει έμμεσα την πραγματική αιτία του ανελέητου πόλεμου που δέχεται η επένδυση ειδικότερα και η μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική γενικότερα.

Πάρα την ακατανίκητη έλξη που τρέφει η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ προς τα ψέματα και τις μισές αλήθειες οφείλουμε να της αποδώσουμε τα εύσημα καθώς η τρολιά της αποτύπωσε τη μεγαλύτερη αλήθεια.

Και για να είμαστε απολύτως ακριβείς δεν είναι μόνο η Eldorado Gold, αλλά η παραγωγική δραστηριότητα εν γένει της μεταλλευτικής και οι άνθρωποι της που όλα αυτά τα χρόνια προσέχουν σαν τα μάτια τους τα 317.000 στρέμματα που βρίσκονται στη δικαιοδοσία των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Γι’ αυτά τα 317.000 στρέμματα μαίνεται ο 20ετης πόλεμος που έχει κηρύξει η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ σε βάρος κάθε εταιρείας που διοικεί τα μεταλλεία. Το τι θα είχε συμβεί σ’ αυτή την καταπράσινη γωνιά της χώρας αν δεν υπήρχε η μεταλλευτική δραστηριότητα να την προστατεύει μας το έχουν προβάλει οι ίδιοι οι antigold με τις ενέργειες τους μέσα στην τελευταία 6ετία.

Από το 2012 μέχρι και το 2016 είναι εκατοντάδες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρουκέτες, πυρσοί και ότι άλλο εύφλεκτο υλικό που εκσφενδονίστηκαν μέσα στο δάσος των Σκουριών από χέρια δήθεν οικολόγων.

Επίσης,είναι ανυπολόγιστος ο αριθμός δέντρων που έχουν καταστρέψει για την πλάκα τους Είτε για να τα χρησιμοποιήσουν τους κορμούς τους ως εμπόδια στις μάχες που στήνουν με την αστυνομία, είτε για να τα κάνουν κάρβουνα ζέστης και ψησίματος ακόμη και με 7 μποφόρ.

Αυτά όμως για τους antigold είναι λεπτομέρειες που εντάσσονται μέσα στο συνολικότερο “αγωνιστικό πακέτο”. Πρώτη και καλύτερη διδάξασα η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ, η οποία πέρσι τον Απρίλιο επικροτούσε την τοποθέτηση κομμένων και καμμένων κορμών δέντρων στη μέση του δρόμου ως φραγμό απέναντι σε όποιον είχε προορισμό το μεταλλείο των Σκουριών.

Για την ίδια κινητοποίηση ακόμη… καλύτερος και από την αμφιλεγόμενη ΜΚΟ είναι ένας antigold αλληλές, ο οποίος απευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις έδωσε μια πολύ… οικολογική εξήγηση για το γιατί κόπηκαν, κάηκαν και τοποθετήθηκαν κορμοί και κλαδιά δέντρων στο σημείο.

Μπορείτε να τον ακούσετε στο 47ο δευτερόλεπτο στο βίντεο εδώ

Αυτοί είναι οι… φύλακες του Κακάβου και του δάσους των Σκουριών. Αυτοί είναι που κάνουν ακόμη και τον 63 που συνελήφθη προχθές στην Πάρνηθα για απόπειρα εμπρησμού πιθανόν να μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή που πήγε σε εκείνο το δάσος με ρεσό και κεράκια για να κάνει τα βουντού του όπως είπε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς.

Αν τα κουβαλούσε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα σε “αγωνιστική πορεία” στις Σκουριές τίποτα δεν θα του είχε συμβεί.

Την ίδια στιγμή η “δασοκτόνος” Eldorado Gold πληρώνει 50.000 σε καύσιμα το χρονική περίοδο από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου για την εναέρια δασοπροστασία ολόκληρης της Χαλκιδικής.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/ , 17/8/2017]