ΠΟΙΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕ;

Διαβάζουμε στο blog της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής (ναι το διαβάζουμε ΚΑΙ αυτό) για την επίσκεψη της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κας Μ. Βλαζάκη στη Χαλκιδική. Την επίσκεψη λέει προκάλεσαν η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και η βουλευτής Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη.

Η Κα Βλαζάκη συνοδευόμενη από την βουλευτή Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη, τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Στ. Παπαματθαίου και στελέχη της Ν.Ε., τον Προϊστάμενο της Εφορίας Ανθρωπολογίας / Σπηλαιολογίας κο Α. Ντάρλα, τον Προϊστάμενο τς Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγ. Όρους κο Ι. Κανονίδη και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ενημερώθηκε επί μέρους για κάθε ένα από τα ζητήματα. Κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε και συνομίλησε με την εκπρόσωπο του Δήμου Κασσάνδρας κα Μ. Παπαδημητρίου για την διάσωση του πύργου της Ν. Φώκαιας και τους δημάρχους: Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφο και Αριστοτέλη κ. Γ. Ζουμπά. (Πολύ θα ήθελα να μάθω τι είπε με τον κο Ζουμπά…)

Σε δηλώσεις τόσο της κας Βλαζάκη όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, τονίστηκε η διάθεση της πολιτείας αλλά και της Ν.Ε. να δοθούν λύσεις (άλλες άμεσες και άλλες περισσότερο χρονοβόρες) στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι που αποτελούν ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά, μαγνήτες έλξης των πολιτών αλλά και σημαντικό πόρο εσόδων για το υπουργείο πολιτισμού.

Κατ’ αρχάς να ρωτήσω ποιος φούρνος γκρεμίστηκε, διότι είναι από τις ελάχιστες εμφανίσεις της κας Ιγγλέζη όπου μιλά για τοπικά θέματα χωρίς να αναφερθεί στις Σκουριές και στο «κίνημα»…Μπράβο Κατερίνα! Αν δεν με πιστεύετε, δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις Ιγγλέζη.

(Και ένα αστείο μόνο για ποδοσφαιρόφιλους: Θυμάστε οι παλαιότεροι τον γραφικό Μητσάρα, οπαδό της Πανιωνίου και της ΑΕΚ, που κατάφερνε να φαίνεται στην τηλεόραση σε κάθε σχεδόν ζωντανή μετάδοση δηλώσεων μετά τον αγώνα; Χαρακτηριστική είναι μια βραδιά όπου το παιχνίδι του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη είχε τελειώσει την ίδια ώρα με εκείνο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο συμπαθής Μητσάρας είχε καταφέρει να βρεθεί πίσω από τους προπονητές που έκαναν δηλώσεις και στα δύο ματς! Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις της κας Βλαζάκη και πείτε μου αν εντοπίζετε κάποιον που σας θυμίζει τον Μητσάρα…). 

(featured photo: xalkidikipolitiki.gr)