ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ

Σε τετράωρη στάση εργασίας (από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.) προχωρούν την Τετάρτη 9 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργολαβικών συναδέλφων τους, την κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Στις αρχές Αυγούστου, 8 εργαζόμενοι στην εργολαβία Καρατσιώλη βρέθηκαν στην ανεργία, καθώς ο συγκεκριμένος εργολάβος εγκατέλειψε το έργο, ενώ η διοίκηση της εταιρείας δεν φρόντισε για τη συνέχιση της εργασίας τους στον επόμενο εργολάβο. Στο μεταξύ, ο εργολάβος είχε αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους και ανασφάλιστους.

«Οι συνάδελφοι από 1/8/2017 είναι άνεργοι, απλήρωτοι, με κλεμμένα ένσημα και δεδουλευμένα, χωρίς καταγγελία σύμβασης στα χέρια τους για να μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, χωρίς ωροκτυπήσεις για να τεκμηριώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες το δίκιο τους», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. Και συνεχίζει: «Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτών των νέων συναδέλφων είναι η κυβέρνηση, η διοίκηση και η διεύθυνση που (…) εφαρμόζουν το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και εξυπηρετούν τους λίγους, τους εργολάβους, καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων».

[ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/8/2017]