ΤΟ ANTIGOLD ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ 3ου ΠΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το antigold s(h)o(w) που εδώ και χρόνια έχει στηθεί δεν έχει στόχο τη σωτηρία, αλλά την οικοπεδοποίηση της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το σχέδιο οικοπεδοποίησης του 3ου ποδιού της Χαλκιδικής δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι πολύ γνωστό στα ανώτερα κλιμάκια του antigold συστήματος εδώ και πάρα πολλά χρονιά και η “μακέτα” του ως φαίνεται προκαλεί ενθουσιασμό και δημιουργεί στόχους στους κόλπους τους.

Κύριος εκφραστής και σχεδιαστής της οικοπεδοποίησης της Ανατολικής Χαλκιδικής είναι ο ιδρυτής της πλέον αμφιλεγόμενης ΜΚΟ κατά κόσμον “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων”.

Είναι… η άλλη ανάπτυξη που θέλει ο ίδιος αλλά και όσοι υπερασπίζονται τις απόψεις και τα σχέδια του, στα οποία τα μεταλλεία Κασσάνδρας στέκονται εμπόδιο εξαιτίας των 317.000 στρεμμάτων που έχουν στην κατοχή τους.

Το σχέδιο του ο ιδρυτής της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ, το είχε αποκαλύψει και σε ανοικτό ακροατήριο. Αυτό έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2013 στην Ιερισσό, στο πλαίσιο ενδοπαραταξιακών ζυμώσεων για την ανάδειξη του βασικού υποψήφιου του “Κινήματος Ανάπτυξης” για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Τότε ο μεγάλος πολέμιος της μεταλλευτικής δραστηριότητας είχε πει ότι για να δει ανάπτυξη ο τόπος πρέπει να κλείσουν τα μεταλλεία και να παραμείνουν επί 3 συνεχή χρόνια κλειστά για να παυθεί αυτοδικαίως η μεταλλειοκτησία σύμφωνα με το άρθρο 106 του ΚΜΛΕ.

Μάλιστα όπως τόνισε τότε, αν οι antigold είχαν κερδίσει τις εκλογές του 2010, θα είχαν μπεί σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς θα είχαν έτοιμα προς αξιοποίηση ή πώληση “2.500 οικόπεδα πρώτης γραμμής”, όπως τα χαρακτήρισε, αφού είχαν ολοκληρωθεί με την προσωπική συμβολή τα ρυμοτομικά σχέδια της Ουρανούπολης, της Ολυμπιάδας, της Αμμουλιανής και ενός μεγάλου τμήματος της Ιερισσού.

Αυτή είναι εν ολίγοις η “οικολογική πρεμούρα” των antigold. Να σταματήσουν την μεταλλευτική δραστηριότητα και να μετατρέψουν 317.000 στρέμματα σε οικοδομικά.

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ καλύτερο να τα ακούσετε από τα χείλη του ιδρυτή της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ στο βίντεο που θα βρείτε εδώ. Με τον κέρσορα σας πηγαίνετε στο 50ό λεπτό και ακούστε όλο το σχέδιο οικοπεδοποίησης του 3ου ποδιού. Η διάρκεια του δεν ξεπερνάει τα 4 λεπτά. 4 λεπτά “ΑΝΑΠΤΥΞΗ” μόνο!!!

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 21/8/2017]