#SKOURIES: ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗ ΤΟΥ CERN…

Είναι το μόνο πράγμα που δεν πρόλαβε να… αποκαλύψει ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς κατά τη διάρκεια της αρνητικής εισήγησης του για την ΜΠΕ των ερευνητικών γεωτρήσεων της Ελληνικός Χρυσός στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών.

Καταφεύγουμε στο χιούμορ γιατί όπως και στην περίπτωση των ερευνητικών γεωτρήσεων στην Τσικάρα, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση των γεωτρήσεων στη Στρατονίκη ο εκτελών χρέη δημάρχου επικαλείται αιτιάσεις που στέκουν μόνο στον antigold μικρόκοσμο και πουθενά αλλού. Και όπως πάντα τα λέει όχι επειδή υπάρχουν στοιχεία, αλλά… προληπτικά για να προλάβει την “επερχόμενη καταστροφή“!

Πιο συγκεκριμένα στην εισήγηση του ερμήνευσε τη ΜΠΕ κατά το αντιμεταλλευτικό δοκούν και είπε πως κατά τη διαδικασία της γεώτρησης ενδέχεται το γεωτρύπανο να συναντήσει εγκλωβισμένη ποσότητα νερού ή τον υδροφόρο ορίζοντα και αυτό κατά τον ίδιο “σημαίνει απώλεια νερού, αλλά και υποβάθμιση της ποιότητας του.”

Για όσους τυχόν δεν καταλαβαίνουν τον συνειρμό του εκτελούντα χρέη δημάρχου, όταν το νερό συναντάει γεωτρύπανο της Ελληνικός Χρυσός, λόγο του… αδύναμου χαρακτήρα του τρέπεται σε άτακτη φυγή.

Εξατμίζεται, κατά το κοινώς λεγόμενον δίνοντας τη δυνατότητα στο κακό γεωτρύπανο της Ελληνικός Χρυσός να συνεχίσει απρόσκοπτα το ταξίδι του προς τον πυρήνα της γης, όπου αναμένεται να συναντήσει τον επιταχυντή του CERN με σκοπό τον καταστροφή όχι μόνο της Χαλκιδικής, αλλά ολόκληρου του πλανήτη!!!

Ο Γιώργος Ζουμπάς όμως από ταπεινότητα ασχολείται με τις γήινες παράπλευρες συνέπειες αυτής της σκοτεινής ιστορίας που είναι η “απώλεια νερού” και η “υποβάθμιση της ποιότητας του” και όχι της υπογήινες.

Ένα επιπλέον σοβαρό επιχείρημα του ήταν η ύπαρξη κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου εντός του χώρου μελέτης με την ονομασία “Χωρούδα”.  

Ως γνωστόν, ο αρχαιολογικός χώρος “Χωρούδα” είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας μετά τον Παρθενώνα. Ευτυχώς που ανεστάλη η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ το Σαββατοκύριακο και μπόρεσαν οι χιλιάδες καθημερινοί επισκέπτες της “Χωρούδας” να θαυμάσουν από κοντά τις ανεπανάληπτες αρχαιότητες της…

Για την ακρίβεια, όπως μάθαμε ο βασικός λόγος αναστολής της απεργίας τους ήταν ο κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος στη Χωρούδα!!!

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 31/7/2017]