ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ, #skouries?

Έχω διαβάσει πολλές μπουρδολογίες στην ελληνική μπλογκόσφαιρα, αλλά το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων εξακολουθεί να κρατά –μακράν– τα πρωτεία!

Προφανώς όπως κάθε φωνή που δεν αντιτίθεται στην μεταλλευτική, όπως το άρθρο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μωυσή «Χαλκιδικη: ο χρυσός, ο τουρισμός και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Η απόπειρα να ακυρώσουν τον κο Μωυσή είναι τουλάχιστον θλιβερή…

Διαβάζοντας την wannabe  «χιουμοριστική» ανάρτησή τους με τίτλο «Η Ελληνικός Χρυσός επενδυτής και στον τουρισμό στο Στρατώνι! #skouries», κατάλαβα το κόλλημα των antigold εγκεφάλων… Για αυτούς «τουρισμός=ξενοδοχείο. Τίποτα άλλο… Δεν μπορεί να χωρέσει στο αγύριστο κεφάλι τους πως υπάρχουν κι άλλες μορφές τουρισμού εκτός από τον μαζικό των ξενοδοχείων, των μπιτσόμπαρων και της ρακέτας στην παραλία.

Και το ότι κάποιος antigold εγκέφαλος παρέα με τον Αρχιμ. Αγγελόγλου δεν βρίσκανε ξενοδοχείο στο Λαύριο, δεν αποτελεί και το καλύτερο επιχείρημα, έτσι; (Αλλά να βοηθήσουμε… Υπάρχει το NJ Apartments 500 μέτρα από το λιμάνι, το Villa Sounio, στα 4 χλμ., το Cape Sounio, Grecotel Exclusive Resort στα 7,5 χλμ… Δεν θέλει μυαλό για να καταλάβει κανείς πως όλα τα ξενοδοχεία της Λαυρεωτικής είναι συγκεντρωμένα γύρω από το τουριστικό Σούνιο, το Δασκαλειό, τα Λεγρενά, το Μικρολίμανο…)

Διαβάστε το μπουρδολογικό άρθρο και θα καταλάβετε… Χαλάλι και οι επισκέψεις που θα καταγράψει ο Τόλης στο ιστολόγιό του….

Μάλιστα θα πρότεινα το antigoldgr.org να μετονομαστεί από «ιστολόγιο», σε «μπουρδολόγιο»… Το δικαιούται άλλωστε…