ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΜΑΥΡΩΝ ΠΕΤΡΩΝ: ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ Ο ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ 350 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Παγερά αδιάφορος εμφανίστηκε ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς μιλώντας στο “Ράδιο Χαλκιδική” και τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδημητρίου για την τύχη των 350 μεταλλωρύχων που εργάζονται στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών και βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Ως γνωστόν, το μεταλλείο έχει ξοφλήσει κοιτασματολογικά και ο δήμος αρνείται να γνωμοδοτήσει θετικά στη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων για τον εντοπισμό νέου κοιτάσματος.

Ερωτηθείς λοιπόν από τη δημοσιογράφο για το ζήτημα των ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή της Στρατονίκης όπου εκτυλίσσεται επί αιώνες η λεγόμενη παραδοσιακή μεταλλευτική δραστηριότητα, ο εκτελών χρέη δημάρχου πάτησε πάλι την κασέτα και επανέλαβε περί αντίθεσης του στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ενώ όταν τον ρώτησε η δημοσιογράφος τι θα απογίνουν οι 350 εργαζόμενοι των Μαύρων Πετρών που εκ των πραγμάτων θα μείνουν χωρίς απασχόληση είπε πως: “αυτό ήταν πάντοτε το επιχείρημα…(!!!???…)”

Το να χάσουν 350 συμπολίτες τη δουλειά τους για τον Γιώργο Ζουμπά είναι απλά ένα επιχείρημα και τίποτα παραπάνω…! Να υπενθυμίσουμε, ότι ο εκτελών χρέη δημάρχου που είναι απαλλαγμένος από την έννοια του “πολιτικού κόστους”, εξαιτίας του ότι είναι ένας απλός αντικαταστάτης είναι και αριστερός…

Με τέτοιες συμπεριφορές μάλλον δικαιώνονται όσοι έλεγαν από τον Απρίλιο του 2015, ότι η “παραίτηση Μίχου”  έγινε για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στα σχέδια που είχε καταστρώσει η antigold μειοψηφία για παύση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική σε βάρος της πλατιάς πλειοψηφίας του δήμου που ζει απ’ αυτή.

Υφαρπάζοντας βέβαια την ψήφο ανυποψίαστων κατοίκων των Μαδεμοχωρίων με τις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά ο Γιάννης Μίχος για επαναφορά της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή και στήριξη της υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Στην πράξη δεν ίσχυσε τίποτα από τις δεσμεύσεις τους. Επομένως σ’ αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα το ρητό: “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 28/7/2017]