ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΙΩΝ» ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

Ζωντανεύουν και πάλι για δεύτερη χρονιά, οι πλατείες του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας.

Την έναρξη για φέτος το καλοκαίρι έκανε η πλατεία «Γερογιανναίων», όπου στήθηκε γλέντι, με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου ¨Άρνη¨ και του παραδοσιακού καφενείου ¨Η Λανάρα¨. Ο Κώστας στο κλαρίνο, ο Αστέριος στο Βιολί, ο Αργύρης στο Λαούτο και στο τραγούδι και ο συμπατριώτης μας Χριστόδουλος στα κρουστά, έπαιξαν χορευτικούς σκοπούς  απ΄όλη σχεδόν την Ελλάδα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων ντόπιων και επισκεπτών, που επέλεξαν να περάσουν το καυτό αυτό διήμερο φιλοξενούμενοι στους ξενώνες και τα καταλύματα της κωμόπολής μας. Στη διάρκεια της βραδιάς, δόθηκαν βραβεία του ΣΕΓΑΣ, σε αθλήτριες στίβου του Συλλόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Νεκτάριος Ζαμπούνης  με τον ιδιοκτήτη του καφενείου  ¨Η Λανάρα¨ Άγγελο Γκαγκάνη, διαμόρφωσαν με τη βοήθεια εθελοντών, κατάλληλα τον χώρο της πλατείας με τραπεζοκαθίσματα, για την εξυπηρέτηση των παρευρισκομένων.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα την  μεγάλη πανήγυρη της Αρναίας,  στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής 25 και 26 Ιουλίου.

(Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ)

 

[ΠΗΓΗ: https://antilaloi-arnaias.blogspot.gr/, 1/7/2017]