ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Για  3η συνεχή χρονιά η Χαλκιδική έχει στο πλευρό της εναέριους φύλακες αγγέλους που και φέτος αναλαμβάνουν την τεράστια ευθύνη στο να προφυλάξουν από αέρος τα δάση της από καταστροφικές φωτιές.

Οι φύλακες άγγελοι δεν είναι άλλοι από τους πιλότους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν με αεροσκάφη τύπου Τσέσνα στο πρόγραμμα εναέριας πυροπροστασίας της χερσονήσου.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι εκδηλώθηκαν πυρκαγιές μέσα στην περασμένη εβδομάδα, ανάμεσα σε Βάβδο και Σήμαντρα χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές.

Το πρόγραμμα άρχισε το Σάββατο 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και της 30 Σεπτεμβρίου.  Το σύνολο της διαδρομής είναι 180 ΝΜ. Η πτήση γίνεται κάθε μεσημέρι διαρκεί δύο (2) ώρες, αν δεν ζητηθεί κάποια έκτακτη παρέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα καύσιμα αυτού του 3μηνου προγράμματος εναέριας πυροπροστασίας είναι μια χορηγία της Ελληνικός Χρυσός. Μια ενέργεια που εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Είναι μια πολύ χρήσιμη και κρίσιμη βοήθεια για τη Χαλκιδική, αν αναλογιστούμε τα σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που δεν είναι άλλα από τα αεροσκάφη Καναντέρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 10 Καναντέρ που υπάρχουν στην 113 ΠΜ στη Θεσσαλονίκη, τα 2 μόλις αεροσκάφη είναι σε θέση να πετάξουν στην παρούσα φάση.

Ας ευχηθούμε η καλοκαιρινή περίοδος να κυλήσει ομαλά και να μην φέρει δύσκολες καταστάσεις στο διάβα της για ολόκληρη τη χώρα.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 5/7/2017]