ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ… ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ CAMPING?

Οποιαδήποτε μορφής κατασκήνωση;  Ή η… αγωνιστική σε #skouries εξαιρείται;

Τις τελευταίες μέρες άνοιξε και πάλι η δημόσια συζήτηση για το ελεύθερο κάμπινγκ. Και όλοι μιλούν για τη “μάστιγα” που απειλεί τις ομορφότερες γωνιές της Χαλκιδικής, αλλά δεν είναι δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες να αντιμετωπιστεί…!

Για παράδειγμα ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Χαλκιδική Μανώλης Τσολάκης μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” εξέφρασε την ανησυχία του για τυχόν πυρκαγιές στα σημεία που η ελεύθερη κατασκήνωση είναι ανεξέλεγκτη κυριολεκτικά.

Κανείς βέβαια δημοσιογράφος ή ακόμη και ο ίδιος ο διοικητής δεν θυμήθηκαν τις πυρκαγιές που προκάλεσαν από το 2012 μέχρι και το 2016 υποτιθέμενοι κατασκηνωτές στις Σκουριές με ποικίλους τρόπους (από ρίψεις βομβών μολότοφ μέχρι barbecue με 7 μποφόρ άνεμο…) θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την… αγάπη τους προς το δάσος.

Ο κ. Τσολάκης αποκάλυψε ότι ενώ οι άντρες της πυροσβεστικής καλούν και παρακαλούν τους κατασκηνωτές να αποχωρήσουν καθώς το ελεύθερο κάμπινγκ βάση νόμου απαγορεύεται εκείνοι τους απαντούν πως οι ντόπιοι τους παρακινούν να μείνουν στα πόστα τους, καθώς τους λένε: “μην ανησυχείτε, θα αποποινικοποιηθεί η ελεύθερη κατασκήνωση (!!!?).”

Και σ’ αυτό το σημείο κανένας δεν θυμήθηκε την κυβερνητική βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία μαζί με ακόμη 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούν στην αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ.

Επίσης, κανείς δεν θυμήθηκε ότι οι antigold και φέτος περιμένουν αλληλέγγυους κατασκηνωτές στο δάσος των Σκουριών από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου. Χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια αντίδραση από το δήμο Αριστοτέλη.

Τι προκαλεί άραγε αυτή τη λήθη; Το γεγονός ότι αυτό το κάμπινγκ δεν χαρακτηρίζεται “ελεύθερο”, αλλά… αγωνιστικό από τους συντονιστές της Ιερισσού;;;

Θα μας εξηγήσει κάποιος πρακτικά αυτή την εννοιολογική διαφορά;

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 12/7/2017]