ΚΑΙ… ΚΛΑΜΑ Η ANTIGOLD ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!

Η ΜΚΟ “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων” σε σχετικό τιτίβισμα της στο twitter έγραψε πως: “200 (εργαζόμενοι) του Άκτωρα από τις εργολαβίες της Eldorado μπήκαν σε διαθεσιμότητα”.

Μάλιστα στο ίδιο τιτίβισμα η “ΜΚΟ” προεξόφλησε πως αυτοί οι 200 εργαζόμενοι θα απολυθούν σ’ ένα μήνα, εκφράζοντας προφανώς τον ευσεβή της πόθο, καθώς είναι γνωστό πως… ανοίγει πανιά από τη χαρά της όταν κάτι δυσάρεστο σχετίζεται με τα μεταλλεία και τους ανθρώπους τους.

Όμως καλά λένε όσοι υποστηρίζουν ότι το να ενημερώνεσαι από το ιστολόγιο της ΜΚΟ έχει ακριβώς την ίδια σημασία με τον “γκρουπιέρη του δρόμου” που ρωτάει: “Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;”

To κόμπλεξ που τους διακατέχει σε συνδυασμό με ότι έχουν κάνει το ψέμα δεύτερη φύση, τους ώθησε και πάλι στο να γράψουν μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμα.

Η αλήθεια είναι όπως μάθαμε από εργαζόμενους στην εργολαβία του Κοκκινόλακα πως 50 άτομα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αυτά τα άτομα στο προσεχές διάστημα θα απορροφηθούν στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Βέβαια το σύνηθες για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι να μειώνει τόσο εκείνη όσο και οι δασκαλεμένοι δορυφόροι της τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στα μεταλλεία, ενώ αντίθετα την πιάνουν οι απλοχεριές της όταν είναι κάποιοι εργαζόμενοι να χάσουν για ένα διάστημα ή τελείως τις δουλειές τους εξαιτίας των εμποδίων που επινοεί και μεταφράζονται σε τρικλοποδιές για την επένδυση χάρη στην προθυμία που επιδεικνύουν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες με παρόμοιες αντιλήψεις με την αμφιλεγόμενη ΜΚΟ.

Και για όσους τυχόν νομίζουν ότι το ενδιαφέρον των antigold σε τέτοιες περιπτώσεις έχει ελατήρια ανθρωπιάς θα τους παραθέσουμε δυο μόλις ανάλογα τιτιβίσματα από το πρόσφατο παρελθόν.

Το πρώτο είναι η θέση της ΜΚΟ αναφορικά μια από τις πάμπολλες επιθέσεις που έχουν δεχθεί εργαζόμενοι από δήθεν οικολόγους εν ώρα εργασίας και το δεύτερο tweet αφορά την άποψη γνωστού antigold τρολά έπειτα από εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε πέρσι το Φεβρουάριο στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών που κόστισε τη ζωή ενός εργαζόμενου.

Προς διάλυση των όποιων αποριών που θέτουν κατά καιρούς όσοι δεν ξέρουν πόσο τοξικές λογικές και αντιλήψεις εκπροσωπεί ο σκληρός πυρήνας των antigold. Διαβάστε τι έγραψαν…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 4/7/2017]