ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να απαλλαχθούν από τις παρωπίδες τους επ’ ουδενί… Στο έντυπο «ΠΡΙΝ», άλλο ένα έντυπο που πουλάει μερικές εκατοντάδες φύλλα σε όλη την Ελλάδα και διαφημίζεται ως «Η εφημερίδα της Ανεξάρτητης Αριστεράς», διαπιστώσαμε ακόμα μια φορά την ιδεολογική αγκύλωση της «αριστεράς», ότι και αν εννοούν οι ίδιοι με αυτόν τον προσδιορισμό.

Λέει λοιπόν ο αρθρογράφος πως για την καταστροφή στο Αμύνταιο, δεν φταίει κανείς άλλος, παρά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας! Διαβάστε να καταλάβετε:

«[…] Τα βαθύτερα αίτια της καταστροφής είναι η απελευθέρωση της ενέργειας, τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας της ΔΕΗ, η ιδιωτικοποίηση και η γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενέργεια που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων που ενεργοποιούνται τα τελευταία χρόνια σ’ αυτόν τον τόσο επικερδή τομέα. Με βάση αυτή την πολιτική, ο ΑΗΣ Αμυνταίου που τροφοδοτείται από το αντίστοιχο ορυχείο προβλέπεται να κλείσει το 2019, γι’ αυτό και το ορυχείο δεν διέθετε ούτε καν γεωλόγο που είναι οδικός σε αυτά τα θέματα. Επίσης, όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι του ορυχείου, υπήρχαν ρήγματα που δεν τα γνώριζαν και φυσικά δεν τα παρακολουθούσαν. Η ομάδα σεισμολόγων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που παρακολουθούσε το φαινόμενο κατήγγειλε ότι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο, λόγω και της υπαράντλησης υπόγειων υδάτων, με μελέτη που παρουσίασε το 2009».

Εντάξει, διαλευκάναμε κι αυτή την καταστροφή… Να πληροφορήσω και τους αριστερούς φωστήρες του ΠΡΙΝ, πως αν το ορυχείο ήταν σε χέρια ιδιώτη, και ειδικά σε πολυεθνικής, τα μέτρα ασφαλείας και η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων θα βρίσκονταν σε άλλο επίπεδο… Όπως στην ΒΑ Χαλκιδική, για παράδειγμα.