ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Αν και το παιχνίδι του «κινήματος» και της κας Ιγγλέζη αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, (βλέπε εδώ), οι antigold κολαούζοι συνεχίζουν το παραμύθι…

Χθες ήταν η σειρά της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» να συνεχίζει το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης… Με άρθρο της Ντόνιας Κανιτσάκη και τίτλο «Θα μείνουν χωρίς νερό 3.000 κάτοικοι»!!! μας παρουσιάζει «εφιαλτικές εικόνες»!!! από το φράγμα της Μ. Παναγιάς.

Εν τω μεταξύ όσο πάει, οι δηλώσεις γίνονται και πιο «δραματικές»… Ο Ζουμπάς δήλωσε ευθαρσώς τα εξής:

«Καταγγέλλουμε ότι δεν είναι μακριά ο χρόνος που θα στεγνώσουν και οι υδρευτικές γεωτρήσεις και επομένως θεωρείται βέβαιο ότι οι 3.000 μόνιμοι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας θα αντιμετωπίσουν σύντομα πρόβλημα έλλειψης νερού. Και είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα θα επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή»!!!

Ακολούθησε ο «Τύπος Χαλκιδικής» στο ίδιο μοτίβο, αλλά την εμφάνισή της έκανε και μια παλιά μας γνώριμη, η αγωνιζόμενη «άνεργη δημοσιογράφος» –που βρήκε δουλειά επί ΣΥΡΙΖΑ–, η Σταυρούλα Πουλημένη, η οποία από το μπλογκ «stokokkino.gr» διαδίδει τις μπουρδολογίες Ζουμπά και Κυργιανού. Για παράδειγμα, διαβάστε δήλωση Κυργιανού:  

«Η μοναδική γεώτρηση που μας τροφοδοτεί με νερό και για την οποία είχε δώσει λεφτά ο δήμος για να κατασκευαστεί και να πίνουμε καθαρό νερό βρίσκεται δίπλα στο φράγμα αυτό. Τώρα θέλουν να μολύνουν και την γεώτρηση αυτή που είναι σίγουρο ότι  θα αδειάσει και δεν θα μπορούμε να πίνουμε ούτε νερό. Ό, τι φοβόμασταν βγήκε αληθινό»!!!.

Το βραβείο μεγαλύτερης μπούρδας το λαμβάνει όμως ο δήμαρχος Ζουμπάς ο οποίος δήλωσε πως επειδή το φράγμα είναι άδειο, «αυτό είναι η ένδειξη ότι ο υδροφόρος ορίζοντας κατεβαίνει και σύντομα η περιοχή δεν θα έχει νερά»!!! Δηλαδή μας λέει πως τα φράγματα γεμίζουν από τον υδροφόρο ορίζοντα και όχι από βροχές, λιώσιμο χιονιού και επιφανειακή απορροή… Να πληροφορήσουμε τον κο Ζουμπά πως όταν είναι άδεια τα αρδευτικά φράγματα λόγω ανομβρίας, είναι φυσικό και σχεδόν βέβαιο πως και η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει πέσει, ειδικά σε αγροτικές περιοχές όπου εκτός του ότι δεν υπάρχει εδαφική κατείσδυση για να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος, οι αγρότες εξαντλούν τις γεωτρήσεις για να βρουν νερό για πότισμα.

Όλη η κινδυνολογία είναι προφητείες και οιωνοί ….«δεν είναι μακριά ο χρόνος», «θεωρείται βέβαιο», «είναι σίγουρο πως θα αδειάσει», και άλλα τέτοια…

Ο σοφός λαός λέει πως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το antigold «κίνημα» της Χαλκιδικής φαίνεται να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, στο –άδειο λόγω ανομβρίας– αρδευτικό φράγμα της Μ. Παναγιάς…