ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Νέα ανακοίνωση από την δημοτική παράταξη «Όραμα Πολιτών», σχετικά με τους παράνομους σκουπιδότοπους του Δήμου Αριστοτέλη. Το θέμα, μετά την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, καταλήγει στην αρμόδια Εισαγγελέα και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδος. Διαβάστε την ανακοίνωση από το «Όραμα Πολιτών».

Μας προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη το γεγονός ότι ο δήμος μας απαξιώνεται καθημερινά από μια ανύπαρκτη και επικίνδυνη για τον τόπο δημοτική αρχή. Για το γεγονός ότι η προσπάθεια μας, που αποτελεί προσπάθεια όλων των δημοτών μας κατά τα έτη 2011 – 2014, καταστρέφεται καθημερινά από ανθρώπους που δε θέλουν και δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής.

Παραλάβαμε χωματερές που λειτουργούσαν σε τέσσερις (4) περιοχές του ενιαίου δήμου. Μία από αυτές στον τουριστικό προορισμό του νησιού της Αμμουλιανής. Τις κλείσαμε άμεσα και εντάξαμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα την αποκατάσταση των χώρων η οποία ολοκληρώθηκε. Παρά την απίστευτη ολιγωρία δεκαετιών προχωρήσαμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο τη διαδικασία κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υ./Α στο χώρο του δήμου μας. Προωθήσαμε άμεσα όλα τα απορρίμματα του δήμου σε αδειοδοτημένους ΧΥΤΑ. Κατασκευάσαμε σταθμούς μεταφόρτωσης. Προμηθευτήκαμε εξοπλισμό. Δρομολογήσαμε προγράμματα, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Σήμερα δε διαπιστώνουμε απλά την οπισθοδρόμηση. Το φυσικό μας περιβάλλον, η ζωή και η υγεία μας, προσβάλλονται άμεσα και απειλούνται από σκουπιδότοπους που δημιουργούνται καθημερινά και λειτουργούν ανεξέλεγκτα στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά, και μερικές από τις οποίες ακολουθούν, μιλούν από μόνες τους. Η απαξίωση του δήμου Αριστοτέλη είναι καθημερινή και πρωτοφανής.

Μετά την ανακοίνωσή μας της 13.5.2016 υποχρεωνόμαστε και υποβάλλουμε το σύνολο των στοιχείων που τέθηκαν υπόψη μας στην αρμόδια Εισαγγελέα και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδος, για την απόδοση των ευθυνών.