Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ: “ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ”

Τα αυτονόητα για την επένδυση χαλκού – χρυσού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής είπε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος σε μια ομάδα antigold στο περιθώριο της ημερίδας που έγινε για τους δασικούς χάρτες στον Πολύγυρο πριν από μια εβδομάδα.

Οι αντιδρώντες κάτοικοι στην επένδυση της Eldorado Gold του ζήτησαν ευθύνες, γιατί η κυβέρνηση δεν προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα το επενδυτικό έργο.

Ο κ. Φάμελλος φάνηκε σαφής απέναντι τους εξηγώντας, πως δε γίνεται να σταματήσει από κανέναν μια δραστηριότητα που είναι νόμιμη και έχει τις απαραίτητες εγκρίσεις και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

“Πρέπει όμως να ελέγχει η πολιτεία και το υπουργείο, πως αυτή η δραστηριότητα γίνεται με βάση τους κανόνες. Κανόνας είναι η νομοθεσία. Δε δέχομαι κανένα χαρακτηρισμό. Και παρακαλώ πολύ ας έρθει οποισδήποτε άλλος να κάνει αυτή τη δουλειά. Γιατί δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος”.

Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος στην συνέχεια αποχώρησε από το δημοτικό θέατρο Πολυγύρου, χωρίς όμως αυτή η εξήγηση να γίνεται απολύτως αποδεκτή από την ομάδα των αντιδρώντων.

Όλα όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στον κ. Φάμελλο και τους antigold στο δημοτικό θέατρο Πολύγυρου, αλλά και τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν προς το πρόσωπο της κ. Ιγγλέζη μπορείτε να τις δείτε στο βίντεο εδώ και το αλιεύσαμε από το chalkidiki-news.