«ΜΑΥΡΟ» ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ

Το «Όραμα Πολιτών», η Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη, με ανακοίνωσή της την Παρασκευή 31/3 επισημαίνει το πρόβλημα της απώλειας λήψης τηλεοπτικών σταθμών σε περιοχές του Δήμου λόγω αδιαφορίας και ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής.

«Αντιμέτωποι με την απώλεια τηλεοπτικών καναλιών περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες είναι εδώ και περίπου τρεις μήνες οι κάτοικοι των Σταγείρων και της Στρατονίκης. Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, που είναι αρμόδια να επιλύσει το πρόβλημα, επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια και στερεί από τους κατοίκους της περιοχής την ενημέρωση αλλά και την ψυχαγωγία που προσφέρει η τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετά τις χιονοπτώσεις,  στο πάρκο κεραιών του όρους Στρεμπενίκος παρατηρήθηκε πτώση κεραυνών  με αποτέλεσμα να καταστραφούν μηχανήματα αναμετάδοσης  τηλεοπτικού σήματος καθώς προηγουμένως είχε κλαπεί η χάλκινη αντικεραυνική γείωσή τους που η Δημοτική Αρχή δε φρόντισε να  αντικαταστήσει.

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει μαύρο» στις τηλεοράσεις της περιοχής. Έκτοτε, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν ενεργεί για την αποκατάσταση της βλάβης αλλά αντίθετα αδρανεί χωρίς προφανώς να νοιάζεται για το αν οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάγκη να ενημερωθούν και να ψυχαγωγούνται. Χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι ηλικιωμένοι,  έχουν ανάγκη να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας τηλεοπτικής συντροφιάς.   

Η περιοχή βάλλεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν βλάβες στους αναμεταδότες αλλά η νυν Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη δε φαίνεται να διαθέτει τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την ταχύτητα να τις αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά.

Έτσι,  εδώ και περίπου τρεις μήνες το πρόβλημα στην περιοχή παραμένει άλυτο και δεν έχει αντιμετωπισθεί από τη Δημοτική Αρχή,  καθώς απαιτείται σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό, δέσμευση ποσού και ανάθεση  εργασιών στους αναδόχους τεχνικούς  που συνεργάζονται με το Δήμο, κάτι που προφανώς δεν υπάρχει και αποδεικνύει την προχειρότητα,  την αδιαφορία και την έλλειψη προγραμματισμού της νυν Δημοτικής Αρχής.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των  Προέδρων  των Τοπικών  Κοινοτήτων Σταγείρων και Στρατονίκης να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα, αυτό δεν ήταν δυνατόν να επιλυθεί πόσο μάλλον όταν δε διαθέτουν τα  μέσα και τους απαραίτητους πόρους. Μέσα και πόρους  για τα οποία  αρμόδια είναι η Δημοτική Αρχή.  

Προφανώς όμως, για τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, είναι αδιάφορο  το αν  οι δημότες  παραμένουν σε μεγάλο βαθμό “ξεκομμένοι από τον κόσμο” γι’ αυτό και τρεις μήνες τώρα δεν λύνει το πρόβλημα.»

Σχόλιο: Δεν καταλαβαίνουμε την ανάγκη των δημοτών να θέλουν να ενημερώνονται και από την τηλεόραση… Δεν φτάνει που ο Δήμος μας έχει αδελφοποιηθεί με τον δήμο Σέστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, θέλετε και τηλεόραση… Αχάριστοι…