ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΙΓΓΛΕΖΗ

Διαβάζω σήμερα στην ΑΥΓΗ πως η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής διοργανώνει ενημερωτική συζήτηση με τίτλο «Τι πραγματικά ισχύει για τους δασικούς χάρτες» και ομιλητές τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου.

Πολύ ωραία, κάθε ενημερωτική εκδήλωση καλή είναι. Μι απορία έχω μόνο. Από πότε έχει να ασκήσει ενεργά το επάγγελμα του δασολόγου η κα Ιγγλέζη; Δεν θα έπρεπε να παρευρίσκεται και ένας δασολόγος της πράξης στην ενημέρωση; Να λύνει ας πούμε απορίες του κοινού σχετικά με τις διαδικασίες και  το θεσμικό ή νομικό πλαίσιο, να δίνει παραδείγματα από την εμπειρία του στην πράξη και να του τεθούν ερωτήματα σχετικά με πραγματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι Χαλκιδικιώτες σχετικά με τα χωράφια τους, να μιλήσει για την φωτοερμηνεία των αεροφωτογραφιών από τις οποίες προκύπτουν οι χαρακτηρισμοί των ιδιοκτησιών, κ.λπ..

Εκτός και αν η κα Ιγγλέζη βρίσκει χρόνο παρ’ όλο τον φόρτο της του κοινοβουλευτικού έργου ως βουλεύτρια της συμπολίτευσης, αλλά και ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος να ασχοληθεί και στην πράξη με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες. Αλλιώς φοβάμαι πως θα παρακολουθήσουμε απλά μια ανάγνωση των αποφάσεων του Υπουργείου και την κυβερνητική άποψη επί του θέματος από τον κο Φάμελλο και την κα Ιγγλέζη.