ANTIGOLD ΝΕΑ: «ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΙΚΑΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ!!!»

Με αφορμή τις ερευνητικές γεωτρήσεις που γίνονται στην Τσικάρα το antigold σύστημα θυμήθηκε να ξαναπεί κάποιες από τις πεπιεσμένες αερολογίες που έλεγε και συνεχίζει να επικαλείται συλλήβδην για ολόκληρο το επενδυτικό έργο που εξελίσσεται στο κοιτασματολογικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Μια εξ αυτών είναι απίστευτα αστεία και λέει: «αν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις που εκτιμάται ότι θα φτάνουν στα 600 μέτρα βάθους κινδυνεύει το χωριό να ξεμείνει από νερό, δεδομένου ότι σε κάθε γεώτρηση υπάρχει απώλεια αλλά και γιατί  πολύ κοντά στα σημεία των ερευνητικών γεωτρήσεων βρίσκονται οι υδροδοτικές πηγές του κοντινότερου χωριού που είναι η Μ. Παναγιά και ο ποταμός Χαβρίας.»

Καταρχήν, οι ερευνητικές γεωτρήσεις δεν γίνονται για να βρεθεί νερό που θα υδροδοτήσει κάποιο χώρο ή περιοχή. Οι γεωτρήσεις με τους κυλίνδρους που μπαίνουν και βγαίνουν μέσα από το υπέδαφος αναζητούν μετάλλευμα το οποίο αν είναι εμπορικά αξιόλογο θα χαρακτηριστεί ως κοίτασμα.

Κατά δεύτερον, κανένας κίνδυνος δεν υφίσταται για διακοπή στο δίκτυο υδροδότησης καθώς οι γεωτρήσεις δεν γίνονται στα τυφλά, όπως ενδεχομένως θα επιθυμούσαν οι antigold.

Επιπλέον, αν ίσχυε αυτή η λογική, τότε θα έπρεπε να σταματήσουν χθες κιόλας οι αιμοληψίες για τις ιατρικές εξετάσεις γιατί θα κινδύνευε ο ανθρώπινος οργανισμός να ξεμείνει από αίμα…

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα και από ανθρώπους που πέρα από κάποιους τίτλους σπουδών έχουν και θεσμικό ρόλο είναι απολύτως αναγκαία. Φτάνει πια με την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ο λαϊκισμός και η γενίκευση μας έφερε την κοινωνία και την χώρα σ’ αυτό το σημείο.