ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ!

Όσο πλησιάζει η δίκη της Δευτέρας για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών το 2013, τόσο πληθαίνουν οι φωνές από ΜΜΕ, οργανώσεις και πολιτικούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αθωότητα των κατηγορουμένων. Όπως έχουμε επαναλάβει σε όλους τους τόνους κανείς δεν είναι ένοχος μέχρις αποδείξεως του εναντίον , αλλά η χρήση γελοίων επιχειρημάτων για να αποδειχθεί η αθωότητα αυτή, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Η κα Κατερίνα Ιγγλέζη, π.χ., έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στο φιλόξενο «Κόκκινο» και, παρά το γεγονός πως γενικά οι θέσεις της έχουν προ πολλού ακυρωθεί και αποδομηθεί, αυτή επιμένει…

Δηλώνει ευθαρσώς πως «Η Ελληνικός Χρυσός παραβιάζει την σύμβαση γιατί δεν μπορεί να κάνει μεταλλουργία», ένα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο κος Σκουρλέτης λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, για τους γνωστούς λόγους, μη τα ξαναλέμε…

Κατηγορεί την εταιρεία πως διεκδικεί πίσω τα χρήματα από το πρόστιμο της Ε.Ε., τη στιγμή που και το ίδιο το ελληνικό κράτος συνηγορεί σε αυτό!!!

Παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς πως στις εκλογές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα στη Χαλκιδική επειδή είχε υποσχεθεί να κλείσουν τα μεταλλεία! Και ρίχνει μομφή στο ΣτΕ διότι στάθηκε εμπόδιο σε αυτό!!! «Μεγάλο εμπόδιο οι αποφάσεις του ΣτΕ. Να μπορέσει να τις αναιρέσει…». Να σημειωθεί πως πριν μια μέρα η ίδια έχει κάνει δήλωση για τη δίκη των «αγωνιστών» δηλώνοντας πως «Αναμένω επίσης από την Ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Ποια ελληνική δικαιοσύνη κα Ιγγλέση; Εσείς δεν εμπιστεύεστε ούτε το ΣτΕ!!!

Τελευταίο επιχείρημα η πολιτικοποίηση της δίκης. Δηλώνει η κα Ιγγλέζη πως  «Το μισό χωριό πέρασε από τα υπόγεια της ΑΔ Χαλκιδικής. Επιλέχθηκαν 21 άτομα να δουν το δόγμα του Σαμαρά. Η μεγαλύτερη δύναμη είναι αυτή που έχει ο λαός. Να ρθει πολύς κόσμος αύριο στην πορεία και την Δευτέρα στα δικαστήρια . Δεν είναι εγκληματίες οι άνθρωποι. Δεν θα μπορούσαν οι οικογενειάρχες να κάνουν τέτοια πράγματα…».

Μένει να μας εξηγήσει τι δουλειά έχει ο Σαμαράς με τον εμπρησμό του εργοταξίου και αν δεχθούμε πως οικογενειάρχες δεν κάνουν «τέτοια πράγματα», ποιοι ήταν επιτέλους αυτοί που τα έκαναν;