ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ…

Ο Δρόμος της Αριστεράς (ναι, η εφημερίδα με τις μεγαλοστομίες και την κυκλοφορία κοντά στα 1.000 φύλλα – ούτε το κομματικό κοπάδι δεν την αγοράζει…), πιστή στις «κόκκινες γραμμές» της αριστερής προπαγάνδας στέκεται στο πλάι των «αγωνιστών» που θα δικαστούν στις 13 Μαρτίου για επεισόδια στις Σκουριές.

Δραματική η αρθρογράφος Μαρία Παρέντη, (αλήθεια ξέρει κατά που πέφτουν οι Σκουριές;;;), ξεκινά το άρθρο με Jose Saramago και χρησιμοποιεί τα καθιερωμένα κλισέ όπως:

«[…] 21 κάτοικοι δικάζονται με βαρύτατες κατηγορίες επειδή υπερασπίζονται τον τόπο τους από τις καταστροφικές εξορύξεις. Μαζί τους δικάζεται μι α ολόκληρη κοινωνία…» κ.λπ., κλ.π…

Σανός για συγκεκριμένο ακροατήριο… Καλά κάνει αφού υπάρχουν σύντροφοι που τα διαβάζουν… Κάπως πρέπει να ζήσουν και οι στρατευμένοι «δημοσιογράφοι»… Αλλά η Παρέντη καταφεύγει και σε γελοιότητες για να γίνει δραματική και πιστευτή, και πιο… αγωνιστική… Χρησιμοποιεί το ψέμα και την παραπλάνηση κατά το δοκούν. Προσέξτε πως ξεκινά το άρθρο, μετά το απόσπασμα του Saramago:

«Η μεταλλουργία χρυσού είναι μια εκ των πιο κερδοφόρων και παράλληλα των πιο ενεργοβόρων και βρώμικων βιομηχανιών του κόσμου. Τα συμφέροντα που την υπηρετούν άφησαν όπου πάτησαν καμένες γαίες για τις παρούσες και επόμενες γενιές. Η καθημερινή χρήση εκρηκτικών και κυανίου αλλά και οι εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες σε πόσιμο νερό, προκαλούν οικολογικές καταστροφές και διακινδυνεύουν την ύπαρξη όποιου έμβιου όντος. Οι Σκουριές στην περιοχή της Χαλκιδικής αποτέλεσαν επενδυτικό στόχο εξόρυξης χρυσού και η κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο θηρίο [!!!…]»

Εμμέσως πλην σαφώς υπονοείται πως στις Σκουριές χρησιμοποιείται κυάνιο και πόσιμο(!) νερό… Είπαμε να μπουρδολογείτε αγαπητή Μαρία, αλλά άλλο η μπουρδολογία, άλλο η προπαγάνδα και τα ψέματα… Ευτυχώς που δεν σας διαβάζει κανένας σοβαρός άνθρωπος…