ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!

Πέρασαν περίπου 2 μήνες από τότε που τυχαία ανακαλύψαμε ότι ο Δήμος Αριστοτέλη μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και την συνδρομή μιας ΜΚΟ θα επιχειρήσει να φέρει την ανάπτυξη στον Δήμο μας ανοίγοντας ένα κοινωνικό παντοπωλείο και εστιατόριο αλλά και άλλες παρόμοιες δομές με τις οποίες θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους δημότες του.

Με χθεσινή ανακοίνωση του ο Δήμος Αριστοτέλη πιστεύει ότι με τέτοιου είδους δράσεις (ΜΚΟ, προγράμματα ΕΣΠΑ, σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις με επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ηλεκτρονικό γραφείο εύρεσης εργασίας) θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του…!

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ταυτόχρονα θα εξελίσσεται η προσπάθεια σύνδεσης των αναπτυξιακών δράσεων με τις κοινωνικές δράσεις και δομές που σχεδιάζονται ή υλοποιούνται ήδη, όπως το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινοτικό εστιατόριο απόρων, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αριστοτέλη, στοχεύοντας σε μια συνολική προσέγγιση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Η νέα Δημοτική Αρχή πιστή στις εξαγγελίες της για αλλαγή σελίδας στην περιοχή και παρά τη δυσάρεστη οικονομική συγκυρία που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άσκηση πολιτικών και δράσεων, συνεχίζει με μεθοδικότητα και προσήλωση το σχεδιασμό για μια διαφορετική ανάπτυξη στην περιοχή, ενάντια στο επιχειρούμενο εδώ και πολλά χρόνια, μονοδιάστατο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μια γνήσια αειφόρο ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, που θα δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Για μας και τα παιδιά μας.”

Είναι ολοφάνερο ότι μετά από 2,5 χρόνια στο πηδάλιο του δήμου η νυν δημοτική αρχή αδυνατεί να ξεπεράσει τα συμπλέγματα που κουβαλούν οι άνθρωποι της εναντίον μιας πανάρχαιας παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής που δεν είναι άλλη από την μεταλλευτική.

2,5 χρόνια μετά την εκλογή τους ακόμη ψάχνουν να βρουν αναπτυξιακά και παραγωγικά ισοδύναμα για να τα εμφανίσουν απέναντι στο “μονοδιάστατο μοντέλο της μεταλλευτικής δραστηριότητας”, όπως λένε.

Βέβαια, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει, καθώς ο τόπος αυτός παραγωγικά χωρούσε του πάντες και τα πάντα. Ξεχνάνε μάλλον ότι το ξενοδοχείο “Ξενία” στην Ουρανούπολη χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60, ενώ πολλά ακόμη ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα συνεχίστηκε να οικοδομούνται μέσα στις δεκαετίες του 80 και του 90.

Ή αντιμετώπισαν προβλήματα από την μεταλλευτική οι ξυλέμποροι της Ιερισσού που ξύλευαν τον δήθεν αρχέγονο δάσος του Κακάβου και αντίστοιχα οι αλιείς των Ν. Ρόδων και της Αμμουλιανής;

Ποτέ και κανένας δεν προβληματίστηκε από τα μεταλλεία που από την δική τους μεριά πρόσφεραν ανάπτυξη και ευημερία στους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε όσα δεν κατάφερε η δημοτική αρχή στο ζήτημα της κοινωνικής ενότητας να τα καταφέρει στο θέμα της ανάπτυξης, αν και πολύ χρόνο έχασε προσπαθώντας να κλείσει τα μεταλλεία και να βάλει περίπου τους μισούς και πλέον δημότες τις σε πλέον μεγάλα βάσανα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σίγουρα θα χρειάζονταν τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα εστιατόρια απόρων. Αυτό όμως δεν είναι ανάπτυξη. Ας μην γελιόμαστε. Αυτό είναι μια πιθανώς επικερδής επιχείρηση για λίγους δομημένη πάνω στην δυστυχία των πολλών…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 8/3/2017]