Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

Η «Ατζέντα 2030» του ΟΗΕ μαζί με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποτελεί μία φιλόδοξη δέσμευση που μπορεί να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον σύγχρονο τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας. Κρίσιμος συντελεστής στην επιτυχία της εθνικής προσπάθειας για την αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της νέας προσέγγισης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι η συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας και βασικοί πυλώνες ο διάλογος και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων: επιχειρήσεων, Πολιτείας, κοινωνίας των Πολιτών. Με τα βασικά αυτά μηνύματα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2/3/2017, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΙΣ, το Συνέδριο «ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ», που συνδιοργάνωσαν το CSR HELLAS και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το Συνέδριο αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση όλων και στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ των επιχειρήσεων και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων (stakeholders) σχετικά με τους 17 Στόχους, στην αναζήτηση και παρουσίαση καλών πρακτικών που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για την ενσωμάτωση των Στόχων στις στρατηγικές τους, καθώς και στην ανάδειξη της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξή τους.

Η Ελληνικός Χρυσός ήταν μια από τις εταιρείες που στήριξαν ως χορηγοί το Συνέδριο, μαζί με τις ΒΙΑΝΕΞ, EY, ΙΜΕRYS GREECE, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, VODAFONE και με την υποστήριξη των ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, INTERAMERICAN, KPMG, LIDL, PHILIPS ΦΩΤΙΣΜΟΣ. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι BUSINESSNEWS, CSRNEWS, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, RECSR, ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ100,3. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Και κάπου εδώ αρχίζει η επέλαση της ηλιθιότητας… Εμφανίστηκε και αναπαράγεται στο διαδίκτυο άρθρο με υπογραφή Ηλίας Παναγιωτίδης και με τίτλο: «Χορηγός Η “Ελληνικός Χρυσός” Σε Εκδήλωση Με Συμμετοχή Της Γενικής Γραμματείας Της Κυβέρνησης»!!! Και συνεχίζει:  «Λεφτά σε συνέδριο στο οποίο μετείχε η ελληνική κυβέρνηση έδωσε η εταιρία “Ελληνικός Χρυσός”. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι; Μιλάμε για μία εταιρία η οποία έχει πάρει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, μία εταιρία που διώκει πολίτες της Χαλκιδικής, μία εταιρία ρυπαίνει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, μία εταιρία που πριν δύο χρόνια, πρωτοκλασάτα στελέχη της τωρινής κυβέρνησης ήθελαν να διώξουν από τη Χαλκιδική. Τώρα, πληρώνει ως χορηγός και μάλιστα σε εκδήλωση με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης […]».

Ξεκινάω από τις ανακρίβειες και τα ψεύδη:

  • «μία εταιρία η οποία έχει πάρει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές»… Ούτε στις Σκουριές ούτε πουθενά αλλού στην Χαλκιδική δεν υπάρχει «εξόρυξη χρυσού»… Στις Σκουριές γίνεται εξόρυξη χαλκού… Για τα άλλα θα πρότεινα στον κο Παναγιωτίδη να διαβάζει πρώτα (π.χ. εδώ) και μετά να μπουρδολογεί.
  • «μία εταιρία που διώκει πολίτες της Χαλκιδικής»… Απίστευτο ψεύδος, που σηκώνει μέχρι και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση… ΠΟΤΕ η Ελληνικός Χρυσός δεν άσκησε δίωξη εναντίον κανενός και ούτε παρέστη ως πολιτική αγωγή στις δίκες…
  • «μία εταιρία ρυπαίνει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον»… Μένει να το αποδείξετε αγαπητέ μου… Εξ΄’ άλλου η κυρίως επένδυση ακόμη δεν ξεκίνησε να λειτουργεί… πως συμπεραίνετε πως ρυπαίνει το περιβάλλον; Αν εννοείται τα περίφημα «πορίσματα των επιθεωρητών», γνωρίζουν όλοι πως επρόκειτο κυρίως για τυπικές παραλείψεις και τίποτα άλλο.
  • «μία εταιρία που πριν δύο χρόνια, πρωτοκλασάτα στελέχη της τωρινής κυβέρνησης ήθελαν να διώξουν από τη Χαλκιδική»… Δεν καταλαβαίνω αν αυτό ακούγεται σαν ομολογία ή σαν κατηγορία… Αν μας δίνατε ονόματα θα μας διευκολύνατε πολύ να καταλάβουμε…

Μην γελάτε καθόλου, αν υπάρχουν πολλοί Έλληνες που σκέπτονται όπως ο υπογράφων το εν λόγω άρθρο, δύσκολα τα πράγματα όσον αφορά την παλινόρθωση της οικονομίας… Ελπίζω και εύχομαι να είναι ελάχιστοι…

Για την ιστορία, το άρθρο υπογράφει ο κος Ηλίας Παναγιωτίδης, ο οποίος αρθρογραφεί στο μπλογκ «newreport.gr». Άλλη δημοσιογραφική επιτυχία του κου Παναγιωτίδη ήταν το ρεπορτάζ σχετικά με την εξόρμηση-ενημέρωση για το εθνικό νόμισμα, που πραγματοποίησαν προχθές στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, όπου μοίρασαν το «νέο» φυλλάδιο, όπου «αναλύεται τι χρειάζεται να γίνει για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα, με παραδείγματα και μικρές αναλύσεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την πρώτη στιγμή…»

Καταλάβατε, έτσι;

Δηλαδή κατά τον κο Παναγιωτίδη, επειδή η Ελληνικός Χρυσός είχε την ατυχία να περιληφθεί με τον γνωστό τρόπο στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει εντελώς διαφορετική μεταχείριση από τις άλλες εταιρείες, όπως η ΒΙΑΝΕΞ, η ΙΜΕRYS GREECE, ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η PHILIPS ΦΩΤΙΣΜΟΣ… Εταιρικός ρατσισμός! Και δεν δικαιούται να εμφανίζεται ως χορηγός σε Συνέδρια αν σε αυτά συμμετέχει και το Δημόσιο!!! Διότι –όπως συνεχίζει ο ειρμός του υπερεγκέφαλου–, πριν από δύο χρόνια «πρωτοκλασάτα στελέχη της τωρινής κυβέρνησης ήθελαν να διώξουν από τη Χαλκιδική»… Με τη λογική Παναγιωτίδη, επειδή μόλις πριν από 70 χρόνια βρισκόμασταν υπό γερμανικό ζυγό, θα πρότεινα όποιος Γερμανός τουρίστας τολμήσει να περάσει τα ασύνορα, να φυλακίζεται άμεσα ως αιχμάλωτος πολέμου…

Και σοβαρά ρε φίλε, τώρα… Εσύ τα γράφεις, εντάξει….. Υπάρχουν κάποιοι «άλλοι» που τα διαβάζουν;;; (Εκτός από αυτούς που μοίραζαν προχθές στην Αγίας Σοφίας το «νέο» φυλλάδιο της Λαϊκής Ενότητας…).