ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

image002Τον κο Βαξεβάνη τον γνωρίζουμε… από τους «αγώνες του» και από την άψογη «αντικειμενική του δημοσιογραφία»… Τον γνώρισε και ο κόσμος εξάλλου, και γι’ αυτό το κίτρινο έντυπο που εξέδιδε, το «Hot Doc», καταποντίστηκε, αποσύρθηκε από τα περίπτερα και κατέληξε δεκαπενθήμερο ένθετο στη νέα εφημερίδα Documento, την οποία έστησε ο κος Βαξεβάνης με την σύμπραξη του κου Καλογρίτσα… (Ναι, τον Documento Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, της γνωστής οικογενείας που επιχείρησε να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια με εγγύηση υποθηκευμένα βοσκοτόπια…).

Η Documento ξεκίνησε «δυνατά» με μεγάλη διαφήμιση και βέβαια… φιλοκυβερνητικά… Ήδη με το πρώτο της φύλλο εξασφάλισε μια μήνυση από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ φιλοξένησε συνέντευξη της συζύγου του πρωθυπουργού Μπέττυς Μπαζιάνα.

Σήμερα, υποστηρίζει σθεναρά την γνωστή κίνηση των ευρωβουλευτών κατά της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική, διασπείροντας την προπαγάνδα περί «απειλών» εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου. Διαβάστε το κείμενο:

«Εκτός από τη σιωπή, ενίοτε και η ψυχραιμία είναι χρυσός. Πράγμα, όμως, που δεν φαίνεται να γνωρίζει η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold των μεταλλείων στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα αλλά και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, εμμέσως πλην σαφώς, τις απείλησε με μήνυση μιας και κατά την άποψή του θα πρέπει για τα του μεταλλείου να ενημερώνονται μόνο από την Ελληνικός Χρυσός. Η προειδοποίηση, η οποία πάντως δεν πτόησε τις Σ. Σακοράφα και Κων. Κούνεβα, έγινε μετά την παρέμβαση τους στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Αν μέσα στην επιστολή Θεοδωρακόπουλου βρείτε απειλή, στείλτε τη και σε μένα να την δω…

«Documento»… όπως «Hot Doc»….