ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΑΡΝΑΙΑΣ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

astynomia_arnaia_largeΤελικά, με τις συντονισμένες ενέργειες της μείζονος αντιπολίτευσης και του τοπικού βουλευτή κου Βαγιωνά, φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος κατάργησης του Α.Τ. Αρναίας. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:

«Αρναία, 16/02/2017

Παρά την  ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη, για τη διατήρηση του Α.Τ Αρναίας την οποία η υφιστάμενη Δημοτική Αρχή δεν εφήρμοσε και πρακτικά υπονόμευσε, αρνούμενη να υλοποιήσει τη διαπαραταξιακή συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό –που θα είχε ως αποτέλεσμα την ενημέρωση του για το δίκαιο αίτημα της Β. Χαλκιδικής–, η διατήρηση του Α.Τ. Αρναίας αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα! Εμείς, υλοποιώντας την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Αρναίας, με την προσωπική μας παρέμβαση και παρουσία στον κ. Υπουργό  και με την ενεργό συμπαράσταση και την καθοριστική υποστήριξη του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γεωργίου Βαγιωνά αλλά και τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων της περιοχής μας, πετύχαμε τη διατήρηση του αστυνομικού τμήματος Αρναίας, το οποίο περιελήφθη τελικά στη νέα δομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αποτρέψαμε μια απόπειρα νέας  υποβάθμισης της περιοχής μας, θυσία στο βωμό  της πολιτικής επιβίωσης της ανύπαρκτης δημοτικής αρχής  και των  μικρόψυχων πολιτικών πρακτικών της.

Προστατεύσαμε  το πραγματικό  δημόσιο συμφέρον,  την ασφάλεια, την ηρεμία και τη συνύπαρξη των πολιτών της περιοχής.

Ως προηγούμενη δημοτική αρχή όμως, είχαμε ήδη φροντίσει  να έχουμε και τον  κατάλληλο χώρο, παραχωρημένο για το σκοπό αυτό, και τις απαραίτητες μελέτες για την απρόσκοπτη και επ’ ωφελεία της περιοχής και της υπηρεσίας λειτουργία του αστυνομικού τμήματος Αρναίας.

Τιμά ιδιαίτερα τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα,  και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό δημόσια, το   ότι όχι μόνο  δεν υπέκυψε σε απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες  αλλά, αντίθετα,  ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας του και  της περιοχής μας.

Εκφράζουμε   τις ευχαριστίες μας στο Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά για την ενεργή και προσωπική του συμπαράσταση στις προσπάθειές μας  για το δίκαιο αίτημα της περιοχής  αλλά και  για τη θετική του κατάληξη.

Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε ανυποχώρητοι στη συνεχή προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την προστασία της περιοχής μας, που τόσο άδικα επιχειρείται  να οδηγηθεί στην ανυποληψία, το διχασμό και το μαρασμό, από τη μισαλλοδοξία και την ανυπαρξία της υφιστάμενης  δημοτικής αρχής».