Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: “Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ”

23_mediumΑπό την διήμερη επίσκεψη του Γιάννη Μανιάτη στην Χαλκιδική βγήκε είδηση…

Η είδηση έχει να κάνει με την διαρκή προσπάθεια αποφυγής της Κατερίνας Ιγγλέζη να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος στη βουλή και ειδικότερα στην επιτροπή περιβάλλοντος για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.

Όπως είπε ο υπεύθυνος της ΔΗ.ΣΥ. σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και υποδομών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δημαρχείο της Αρναίας την Παρασκευή το απόγευμα, τα τελευταία 2 χρόνια έχει ζητήσει επισήμως 3 φορές (τις 2 από αυτές με τον βουλευτή του Ποταμιού Γ. Αμυρά) από την πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνας Ιγγλέζη να ανοίξει με τον πλέον επίσημο τρόπο δημόσια συζήτηση για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας με τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, χωρίς να λάβει καμία απολύτως απάντηση!

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε, πως μια τέτοια συζήτηση είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς εν πολλοίς  θα κρίνει το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. Ένα μέλλον που ή θα βασιστεί και στην παράλληλη αξιοποιήση του ορυκτού πλούτου μας, αξίας άνω των 40 δις όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ, ή θα παραμείνει σε άμεση εξάρτηση από τους δανειστές και τα μνημόνια.

Δείτε εδώ το βίντεο από την ομιλία του Γιάννη Μανιάτη στην Αρναία, που έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο το ergoBlog. Το σημείο στο οποίο αναφέρεται στην διαρκή σιωπή της Κατερίνας Ιγγλέζη αρχίζει στο 3:20″.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 22/02/2017]