Η ΕΡΤ3 ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ) !!!

16473462_1833638856921846_7904739713124741213_nΤο να παρακολουθείς ρεπορτάζ για τις Σκουριές σε δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης αναμφίβολα συνιστά εμπειρία…
Όταν ολοκληρωθεί η διάρκεια αυτής της… εμπειρίας σου μένει η απορία, αν όσοι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας ασχολούνται με το θέμα έχουν πρόβλημα κατανόησης μεταλλευτικών όρων και λειτουργιών ή αν τα όσα φτάνουν να ακούγονται από τα χείλη τους προς εμάς τους τηλεθεατές είναι αποτέλεσμα μιας… αόρατης antigold γραμμής που οφείλουν να ακολουθούν για να είναι και… πολιτικά ορθοί.
Τελευταίο κρούσμα antigold «ορθότητας» στην κρατική τηλεόραση ήταν ένα ρεπορτάζ κατά το οποίο επιχειρήθηκε να σχηματιστεί η εντύπωση πως η ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων των εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας που εγκατέστησε η Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές έγινε επειδή υφίσταται ήδη ατμοσφαιρική επιβάρυνση από την εξορυκτική δραστηριότητα και γι’ αυτό το λόγο έγινε και η εγκατάσταση του συστήματος(!!!).
Χαρακτηριστικός είναι ο παραπλανητικός όσο και ανεκδιήγητο τίτλος του ρεπορτάζ: «Σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση στις Σκουριές Χαλκιδικής», χωρίς να υπάρχει η κάποια επιστημονική μέτρηση, που να πιστοποιεί δημοσιογραφικά αυτόν τον τίτλο.
Τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει καμία ακόμη εξορυκτική δραστηριότητα στις Σκουριές ενώ και ο ίδιος ο γιατρός της εταιρείας διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του που παρουσιάστηκαν μέσα στο βίντεο, πως δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα με την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων στα μεταλλεία, όπως προκύπτει από τις συνεχείς μετρήσεις που κάνει η εταιρεία.
Παρ΄όλα αυτά το… αντικειμενικό ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης συνεχίστηκε ως εξής:
«Η εξορυκτική δραστηριότητα δεν μπορεί να μην επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων. Αρσενικό και αμίαντος είναι καρκινογόνες ουσίες που αναδύονται κατά τη διάρκεια εξόρυξης των μεταλλευμάτων εν προκειμένω του χρυσού» (!!!!???)
Για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του καθηγητή ιατρικής του ΑΠΘ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μπένου. Είναι ο κύριος που παλιότερα είχε πει ότι ο τόπος θα γεμίσει από φέρετρα και τα πρώτα θα είναι των μεταλλωρύχων…
Δείτε το βίντεο εδώ και γελάστε με την ψυχή σας. Όταν περάσει η επίδραση της ευθυμίας σκεφτείτε πόσο τυχεροί είμαστε να ζούμε την εμπειρία το να κάνει το άσπρο μαύρο και το αντίστροφο η κρατική τηλεόραση..

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 13/02/2017]