ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΖΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ «ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ»

zoumpas1Σε ανακοίνωση του Δήμου διαβάζω τα εξής:

«Με πλήρη διαφάνεια και τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, στη Συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω διερεύνηση, της έκθεσης ευρημάτων ορκωτού ελεγκτή-λογιστή που συντάχθηκε για τις τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.», του Δήμου Αριστοτέλη και τρίτων – προμηθευτών κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, μαζί με τα μέχρι σήμερα συλλεχθέντα στοιχεία […]».

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο πολυπράγμων δήμος μας χαρακτήρισε ήδη «τριγωνικές συναλλαγές» τα προς διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, άρα ήδη έχει έτοιμη την ετυμηγορία και τον ένοχο, αλλά το ότι πανηγυρίζει πως «βγαίνει -από τη διαδικασία αυτή- απόλυτα δικαιωμένος (!!!)» Ο νοήμων αναγνώστης όμως διαβάζει την ομολογία πως το Δημοτικό Συμβούλιο «αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω διερεύνηση, της έκθεσης ευρημάτων»,. Άρα και η «θιγόμενη» δημοτική αντιπολίτευση συναίνεσε στην παραπομπή… Άρα με τα αποτελέσματα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…

Όλη η έωλη επιχειρηματολογία στηρίζεται στη διάκριση «νόμιμων» και «παράνομων» χορηγήσεων:

«Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάκριση μεταξύ νόμιμων και πραγματικών συναλλαγών (χρηματικές δωρεές, δωρεές παγίων – αυτοκινήτων) και μη νόμιμων – μη πραγματικών συναλλαγών (δωρεές σε έργα, μελέτες και προμήθειες). Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου εγγράφως βεβαίωσαν, ότι δεν διέθεταν κανένα στοιχείο εκτέλεσης και πληρωμής για τα τεχνικά έργα, τις μελέτες και τις προμήθειες που εκτελούσε η μεταλλευτική εταιρεία […]».

Άρα τα αυτοκίνητα είναι νόμιμη παροχή, τα τεχνικά έργα όχι!

Καλά λοιπόν σχολιάζει ο αναγνώστης του ρεσπέντζα, όπου δημοσιεύεται η ανακοίνωση:

«Ανώνυμος είπε… : Δυστυχώς κ. της διοίκησης του Δήμου παραμένετε προσκολλημένοι στις εμμονές σας που μάλλον λειτουργούν ως προπέτασμα για να καλύψουν την ανικανότητά σας. Είστε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, αδικείτε τον Δήμο μας και την περιοχή μας. Και, όπως σχολίασε προ ημερών κάποιος αναγνώστης σε παλιότερη ανάρτηση, τα αυτοκίνητα με τα οποία μετακινείστε δεν είναι προϊόν αυτών των “αμαρτωλών” τριγωνικών συναλλάγών; Γιατί τα χρησιμοποιείτε; Αλλά η υποκρισία περισσεύει.

20 Φεβρουαρίου 2017 – 9:10 μ.μ.»

Ε, ας μην σχολιάσουμε περαιτέρω….