ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ….

1Μετά το «περίεργο» δημοτικό συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου, όπου μας θυμήθηκαν κάποιοι «φίλοι από τα παλιά…», και την ανακοίνωση του δήμου περί αποστολής στον εισαγγελέα ευρήματα ορκωτών λογιστών με ενδείξεις για τριγωνικές δοσοληψίες μεταξύ δήμου και Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. την περίοδο 2011-2014 (κατά σύμπτωση την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Χρήστος Πάχτας), ακολούθησε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Όραμα Πολιτών, η οποία έλυς επολλές απορίες και έβαλε τα απράγματα στη θέση τους… Προβλέπω στο εγγύς μέλλον θα γελάσουν (πάλι) και οι πέτρες…

Η φωτογραφία αναρτήθηκε σε τοπικό μπλογκ, με την εξής λεζάντα: «Ο π. δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος αναλύει το θέμα των παραβάσεων του Δήμου Αριστοτέλη επί δημαρχίας Χ. Πάχτα στο χθεσινό Δ. Συμβούλιο, όπως προέκυψε από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών». Να διακινδυνεύσω να μαντέψω τι σημαίνει «ο π. δήμαρχος»;

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το «Όραμα Πολιτών»:

«Σε πανικό βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη. Προκειμένου να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της στην περιοχή, την οποία έχει οδηγήσει σε μαρασμό, αποφάσισε για μια ακόμα φορά, να επιτεθεί εναντίον της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου και μάλιστα με τρόπο ανορθόδοξο και με τις γνωστές μεθόδους σπέκουλας, που συχνά υιοθετεί.

Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη απευθύνθηκε σε ιδιώτη, αναθέτοντας του παρατύπως τη διενέργεια ελέγχων νομιμότητας και σκοπιμότητας των αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κάτι πρωτοφανές για την τοπική αυτοδιοίκηση, παραβιάζοντας ρητά τη συνταγματική επιταγή και έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο ελέγχου.  

Το έκανε προσδοκώντας  ότι με αοριστίες,  ασάφειες και  πλημμέλειες αλλά  και με την ανυπαρξία τεκμηρίωσης πραγματικών δεδομένων,  θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινή γνώμη εναντίον της απελθούσας διοίκησης που είναι ο κεντρικός πολιτικός τους στόχος:  η συκοφάντηση και η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Κάτι που πολύ θα εξυπηρετούσε τους βρώμικους σκοπούς της νυν διοίκησης η οποία έχει μάθει καλά να λειτουργεί γκεμπελιστικά, σε ένα κοινωνικό σύνολο που  συστηματικά προσπαθεί να διχάσει, μέσα από την παραπληροφόρηση, το ψεύδος και τη συστηματική παραπλάνηση των δημοτών αδιαφορώντας ότι καθημερινά εκτίθεται από την αποκάλυψη τους.

Το να επικαλείται κάποιος τη Δικαιοσύνη για τα νόμιμα ενώ αυτός παρανομεί, είναι τουλάχιστον ύβρις. Μια ακόμη ύβρις της δημοτικής αρχής Αριστοτέλη  που εδώ και δυόμιση χρόνια είναι ανύπαρκτη, υπονομεύει την ανάπτυξη της περιοχής, αδιαφορώντας για το τοπικό και εθνικό συμφέρον. Αντίθετα ασχολείται διαρκώς και εμμονικά με το πως θα καθυβρίζει την προηγούμενη δημοτική διοίκηση καθώς έτσι εξυπηρετεί τις φθηνές προεκλογικές της εξαγγελίες  «για τιμωρία των προηγούμενων».

Για το σκοπό αυτό τώρα χρησιμοποιούν μια αόριστη, εσφαλμένη και κατά παραγγελία έκθεση ιδιώτη ορκωτού λογιστή, που παρακάμπτει κάθε έννοια λογικής και  νομιμότητας,  με  ανύπαρκτη έρευνα εκ του μακρόθεν  και ανυπόστατα στοιχεία.   Έκθεση που στηρίζεται στο περιεχόμενο εγγράφων που ο συντάκτης της δε μελέτησε ποτέ γιατί  απλά δεν υπάρχουν καθώς  και στην σκοπούμενη άγνοια  υπαρκτών στοιχείων που δε μπήκε στον κόπο  καν να τα αναζητήσει.

Ως δημοτική παράταξη ζητήσαμε οι ίδιοι  να σταλεί το  κείμενο της έκθεσης,   που μας έφεραν  στο δημοτικό συμβούλιο, ως δήθεν έλεγχο νομιμότητας και σκοπιμότητας από έναν ιδιώτη,  για διερεύνηση στη δικαιοσύνη για να μην υπάρχει καμία σκιά.

Επιπρόσθετα  ζητήσαμε   να αποσταλούν στον Εισαγγελέα τα αναπάντητα ερωτήματα, που  θέσαμε στο συντάκτη της παραπάνω έκθεσης, με εξώδικη επιστολή μας, για να κληθεί να τα απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο  στη δικαιοσύνη.  Αφού ούτε ο ίδιος ούτε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου απαντήσανε. Η πλειοψηφία το αρνήθηκε. Φοβούνται την ανάδειξη  της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Ζητήσαμε επίσης να αποσταλεί στον Εισαγγελέα  για να διερευνηθεί προγενέστερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που στερεί από  το δήμο  εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο δημιουργώντας βλάβη στη δημοτική περιουσία, αναδεικνύοντας  ότι υπάρχουν  σοβαρές ενδείξεις απιστίας. Η πλειοψηφία και πάλι το αρνήθηκε. Έβγαλε απόφαση η ίδια για τον εαυτό της.  

Για να υπάρξει ολοκληρωμένος και πλήρης έλεγχος ζητήσαμε επίσης να αποσταλούν για διερεύνηση στον Εισαγγελέα και οι αντίστοιχες δωρεές που αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι και  πριν από το έτος 2011 από τη μεταλλευτική εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Η πλειοψηφία και πάλι το αρνήθηκε.

Αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι ως μοναδικό στόχο έχουν τη σπίλωση και την κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων με την κατά παραγγελία και αμοιβή  έκθεση και όχι την ανάδειξη της αλήθειας».