ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ…

eyaggelos-630x400«Είμαι αναγκασμένος να πάω ενάντια στον χώρο τον κομματικό στον οποίο ανήκω ιδεολογικά, γιατί τόσο ο Μάκης Βορίδης, που ήρθε πρόσφατα, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Έβρου, όσο -φοβάμαι- και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο θέμα των χρυσωρυχείων στέκονται απέναντι στους αγώνες των Εβριτών και είναι με τη μεριά της Eldorado. Ε λοιπόν, θα με βρουν απέναντί τους

Αντίθετα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησα ξανά στην πρόσφατη επίσκεψή του, μου είπε ότι σαφέστατα και δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι παραμένει η θέση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τέτοιο πράγμα στον Έβρο. Γι’ αυτό και τον τιμώ.

Δεν θα παίξω παιχνίδια κομματικά, αλλά θα εκπροσωπήσω το σύνολο του λαού από τον οποίο εξελέγην με 56% από την πρώτη Κυριακή»

Βαγγέλης Λαμπάκης, Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως

Για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν «ανάμεσα στις αράδες», να μεταφράσουμε τα λόγια του «αγωνιστή» δημάρχου:

«Με τη νέα ηγεσία της ΝΔ, όπου τα παλαιοκομματικά βαρίδια και οι πεπαλαιωμένες νοοτροπίες παραμερίζονται, δεν έχω και πολλές ελπίδες… Οπότε ας παίξω το χαρτί της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου ακολουθώντας τη δοκιμασμένη “μέθοδο Ιγγλέζη”, έχω περισσότερες πιθανότητες…».

Όσο για «τους αγώνες των Εβριτών», οι παροικούντες την περιοχή γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι η μεταστροφή της της κοινής γνώμης υπέρ των μεταλλείων έχει ξεκινήσει εδώ και 2-3 χρόνια, όταν όλοι βλέπουν πως στην ΒΑ Χαλκιδική και η ανεργία υποχωρεί και το βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει…