Η ΚΑΔΟΓΛΟΥ, Η ELDORADO ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ

eldorado gold1429023790Όπως γνωρίζετε πολύ καλά όσοι παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στην ΒΑ Χαλκιδική, η σπέκουλα είναι τέχνη… Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει σπέκουλα… Θέλει εμπειρία, εξάσκηση και ταλέντο! Το μπλογκ με τον βαρύγδουπο τίτλο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» έχει εξελιχθεί σε μετρ της σπέκουλας, και με το τελευταίο άρθρο ενός από τους βασικούς του συντελεστές, της κας Μαρίας Καδόγλου, το οποίο εμφανίζεται και στο φιλόξενο σε όλους τους antigold “The Press Project”, κρατά τα πρωτεία.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κα Καδόγλου ισχυρίζεται και επιχειρηματολογεί πως ο Πωλ Ράιτ απομακρύνθηκε από την ηγεσία της Eldorado Gold λόγω της καθυστέρησης στην επένδυση των Σκουριών!!!

Συγκεκριμένα η κα Καδόγλου αρχίζει το άρθρο της ως εξής: «Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eldorado Gold, ο CEO Πωλ Ράιτ αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης από το τιμόνι της εταιρείας το οποίο κράτησε σχεδόν 20 χρόνια. Σε όσους γνωρίζουν το νομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται τα Ελληνικά προγράμματα της Eldoradο μετά την «Απόρριψη της Αίτησης Θεραπείας» της 2-11-2016, είναι φανερό οτι η χρονική συγκυρία της αναγγελίας δεν ήταν τυχαία και η αποχώρηση του κ. Ράιτ δεν ήταν και τόσο οικειοθελής».

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια σημεία για να λυθούν οι παρεξηγήσεις:

  1. Τι πιο φυσικό μετά από 20 ολόκληρα χρόνια σε μια θέση CEO, εσύ να χρειάζεσαι ξεκούραση και η εταιρεία ανανέωση;
  2. Αν η εταιρεία είναι δυσαρεστημένη μαζί σου σε στέλνει σπίτι σου, δεν σε κάνει πρόεδρο του Δ.Σ.
  3. Οι αντικαταστάσεις αποτυχημένων CEO γίνονται στα μουλωχτά με λιτές ανακοινώσεις και όχι με τυμπανοκρουσίες και διθυραμβικές αναφορές στο επιτυχημένο έργο του αποχωρούντος…
  4. Αν η κα Καδόγλου «διάβαζε» καλύτερα και ήταν ενημερωμένη για την πολιτική πραγματικότητα και τις εξελίξεις θα διαπίστωνε –προς μεγάλη της απογοήτευση–, πως τα Ελληνικά προγράμματα της Eldorado όχι μόνο δεν βρίσκονται σε «νομικό αδιέξοδο», αλλά πως πιθανόν σύντομα θα γίνει μάρτυρας επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας και εκτός Χαλκιδικής. Εξάλλου, μια εταιρεία σε «νομικό αδιέξοδο» δεν προαναγγέλλει και προγραμματίζει επένδυση 200 εκατ. δολαρίων σε ένα «έργο που θα κλείσει»….

Όσον αφορά τις υπόλοιπες 1.300 λέξεις του «άρθρου» της κας Καδόγλου παραπαίει μεταξύ του γνωστού καταγγελτικού λόγου των antigold, της στείρας και μονόπλευρης κριτικής και της μπουρδολογίας που συνοδεύει όλα τα άρθρα αυτού του τύπου… Για αυτό ακριβώς το λόγο και τα διαβάζουμε μόνο σε συγκεκριμένα έντυπα και μπλογκ…