O ΤΑΡ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…

%ce%bc%ce%ba%ce%bf%cf%8009-960x540Στην Ελλάδα της «πρώτης φοράς αριστερά», δεν πρέπει να γίνεται κανένα έργο, εκτός και αν το ελέγχει 100% το Δημόσιο, δηλαδή η κυβέρνηση… Έτσι, μετά τις Σκουριές, έχουμε τις αντιδράσεις για τον αγωγό ΤΑΡ, ένα έργο το οποίο υποτίθεται θα δώσει πνοή στην εν υπνώσει οικονομία μας… Διαβάστε τι γράφει «Ο Δρόμος της Αριστεράς»:

«Θες να κάνεις μπίζνες αλλά κάπου κολλάει η δουλειά; Σε κάποιο νόμο, σε αντιδράσεις των κατοίκων; Κανένα πρόβλημα. Μια χορηγία και λύθηκε το θέμα! Έτσι, μετά την CocaCola και την Ελληνικός Χρυσός, ήρθε η σειρά του TAP να προσπαθήσει να εξαγοράσει αντιδράσεις. Αυτή τη φορά, αντικείμενο είναι οι αντιρρήσεις κατοίκων των Σερρών για το πέρασμα του αγωγού και γενικότερα για τον τρόπο που υλοποιείται το έργο και τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον. Η Κίνηση Πολιτών «anti TAP» Σερρών κάνει λόγο για απόπειρα δωροδοκίας με δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών από την εταιρία σε σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές διέλευσης του αγωγού και με προφανή σκοπό να αποσπάσει την απαραίτητη συναίνεση. Η κίνηση Πολιτών κάνει λόγο για έργο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του διεθνικού κολοσσού, που δεν υπολογίζει τη φωνή και την αντιπρόταση των τοπικών κοινωνιών».

Μετά το «κίνημα»  antigold, έχουμε το κίνημα antiTAP !!! Πολύ εύστοχα σχολίασε τέτοιες καταστάσεις αρθρογράφος του capital.gr με μία φράση: «Κολλημένα σύριζα μυαλά»…