Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΕΙΣΕ 60 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΞΙΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»!!! ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ…

Ï Ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò êïéôÜæåé áðü ôï ðáñÜèõñï óôçí Ýíáñîç ëåéôïõñãßáò ôïõ Ãñáöåßïõ ôçò Ãà ôïõ Ðñùèõðïõñãïý, óôçí Èåóóáëïíßêç, ôï ÓÜââáôï 26 Íïåìâñßïõ 2016. (EUROKINISSI/POOL ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÍÉÊÏÓ ÁÑÂÁÍÉÔÉÄÇÓ)

 (EUROKINISSI)

Έξω φρενών είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που μένουν γύρω από το Διοικητήριο, όπου στεγάζεται πλέον το Πρωθυπουργικό Γραφείο, καθώς δεν έχουν πια που να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ έλαβαν ήδη ως… χριστουγεννιάτικο δώρο από τον πρωθυπουργό κλήσεις της Τροχαίας για παράνομη στάθμευση!

Από τις 9 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι των οδών Προξένων και Αγίου Δημητρίου, που εφάπτονται με το Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, είδαν στα αυτοκίνητό τους κλήσεις για παράνομη στάθμευση και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν ότι στο εξής δεν θα μπορούν να παρκάρουν έξω από τα διαμερίσματά τους επειδή για λόγους ασφαλείας οι δύο δρόμοι χαρακτηρίστηκαν κόκκινη ζώνη, στην οποία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. «Αρχικώς πιστέψαμε ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο που θα ίσχυε μόνο για τις ημέρες όπου ο πρωθυπουργοί θα βρίσκεται στο νέο του γραφείο. Διαπιστώσαμε, όμως, ότι το μέτρο έχει μόνιμο χαρακτήρα», τονίζουν κάτοικοι της περιοχής που μάζεψαν ήδη υπογραφές και έστειλαν μια οργισμένη επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Αλέξη Τσίπρα.«Καλά Χριστούγεννα, κύριε Πρωθυπουργέ. Καλωσορίσατε στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει ειρωνικά η επιστολή των κατοίκων στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι οι 60 θέσεις στάθμευσης που στερούνται σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη και φτωχή περιοχή δημιουργούν πρόβλημα μόνο σε όσους δεν διαθέτουν το βαλάντιο για να μισθώσουν θέσεις σε χώρους πάρκινγκ.

Από την άλλη πλευρό είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχει στόχο την προστασία του πρωθυπουργού, αλλά την εξυπηρέτηση της διευθύντριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη συμπρωτεύουσα, Κατερίνας Νοτοπούλου, και των συνεργατών της, οι οποίοι πλέον δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα πάρκινγκ όταν θα προσέρχονται στη δουλειά τους. «Δεν έβρισκαν εύκολα να παρκάρουν οι δεκάδες νέοι υπάλληλοι που ανέλαβαν υπηρεσία στο κτίριο, πράγμα φυσικό, μια που στην περιοχή δύσκολα βρίσκει κανείς θέση πάρκινγκ, και έτσι αποφάσισαν να τοποθετήσουν πινακίδες απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκουν να παρκάρουν άνετα», παρατηρούν οι περίοικοι. Η απαγόρευση έγινε αισθητή από τις 9 Δεκεμβρίου, όταν όσοι είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Προξένων βρήκαν στα παρμπρίζ τους κλήσεις ύψους 80 ευρώ με την αιτιολογία ότι παραβίασαν ζώνη που είναι χαρακτηρισμένη ως Ρ40.

Οι κορδέλες παρέμειναν έως την παραμονή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Τα ξημερώματα της Τετάρτης απομακρύνθηκαν με γερανό όλα τα οχήματα που είχαν παραμείνει παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους, n περιοχή ερευνήθηκε από ειδικό σκύλο της EΛΑΣ, ενώ κατέφθασαν και τρεις κλούβες των ΜΑΤ. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας και έτσι όλοι πίστεψαν ότι κάπου εκεί θα τελείωνε και η κατάληψη των δρόμων. Να, όμως, που η απαγόρευση παρέμεινε, αν και όσοι από τους κατοίκους τόλμησαν να ξαναπαρκάρουν στην περιοχή τις πρώτες ημέρες δεν πήραν κλήσεις.

[ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, του Βασίλη Χιώτη, 18/12/2016]