Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

photoΚάθε χρόνο στις 4 Δεκέμβρη οι κάτοικοι της μεταλλομάνας γης της ΒΑ Χαλκιδικής τιμούν την προστάτιδα τους. Την μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα. Το μεγάλο “καταφύγιο” των ευχών και των προσευχών τους για υγεία, δημιουργία και προκοπή.Επίκεντρο και των φετινών εκδηλώσεων τιμής ήταν το Στρατώνι και η εκκλησία της πολιούχου Αγίας Βαρβάρας.

Από νωρίς το πρωί κάτοικοι του Στρατωνίου, εργαζόμενοι στα μεταλλεία, αλλά και επίσημοι έδωσαν το παρόν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου.

Ακολούθησε αρτοκλασία και η λιτάνευση της εικόνας της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας στους δρόμους του Στρατωνίου επάνω στους ώμους των εργαζομένων στα μεταλλεία.

Τόσο ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, όσο και ο πρόεδρος της κοινότητας Στρατωνίου Νίκος Ζαγοράκης, αλλά και ο πρόεδρος του επιστημονικού προσωπικού της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρης Μπάλλας σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της ημέρας, ενώ δεν παρέλειψαν να στείλουν μήνυμα ενότητας και φιλίας προς πάσα κατεύθυνση.

Η χάρη της Αγίας μας να προστατεύει ολόκληρο τον μεταλλευτικό κόσμο των Μαδεμοχωρίων ακόμη και εκείνους, που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα επιβουλεύονται τον τίμιο ιδρώτα του. Και του χρόνου με υγεία, δύναμη, ενότητα και πίστη!

Δείτε στο βίντεο εδώ στιγμιότυπα από τον χθεσινό εορτασμό και τις δηλώσεις.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 4/12/2016]