ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΣΤΟ 1 ΔΙΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019

mixalis-theodorakopoulos«Παράγουμε και δημιουργούμε αξία για τη χώρα με επενδύσεις που Θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2018-19», ανέφερε κατά την ομιλία που παρέθεσε στο συνέδριο του Economist για τη βιωσιμότητα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει επενδύσει από το συνολικό ποσό του 1 δισ. ευρώ περίπου 700 εκατ. ευρώ και n ολοκλήρωση της επένδυσής της αναμένεται το 2019, οπότε και θα ξεκινήσει π παραγωγή σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο πλάνο των επενδύσεων δεν έχει συμπεριληφθεί το project της μεταλλουργίας χρυσού (Μαντέμ Λάκκο), γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται η επένδυση επιπλέον κεφαλαίων από την εταιρεία μέχρι το 2022 τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, από τα 600 εκατ. ετήσιου τζίρου της εταιρείας το 30% θα καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Όπως είπε, η δραστηριότητα της εταιρείας βασίζεται στο τρίπτυχο: προστασία του περιβάλλοντος, ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και έμπρακτο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Επίσης, τόνισε ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα βρίσκεται στο DNA της περιοχής, η οποία στηρίζει την αντίστοιχη επένδυση, εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος επεσήμανε ότι στα έργα της εταιρείας απασχολούνται περισσότεροι από 200 επιστήμονες, το 70% των οποίων προέρχεται από την περιοχή, και πρόσθεσε ότι στον τομέα της προστασίας των εργαζομένων εφαρμόζονται «τα ανώτερα καναδικά στάνταρντ».

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 01/12/2016, ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ]