ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ: ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

teleti-agononΣε μία λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών . Ο κόσμος του Πολυγύρου και ολόκληρης της Χαλκιδικής γέμισε το Δημοτικό θέατρο της πόλης και παρακολούθησε μέρος των αγώνων και την εντυπωσιακή τελετή.

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και άλλωστε αυτό ήταν και το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν με τις εξωαγωνιστικές τους δράσεις ο Δήμος Πολυγύρου και η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.Το ζεστό χειροκρότημα «κέρδισαν» οι Παραολυμπιονίκες μας Παύλος Μάμαλος, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Κώστας Δήμου, Νίκος Γκουντάνης, Πασχάλης Κουλούμογλου και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης.

Τις καρδιές όλων, όμως, έκλεψε η μικρή κόρη του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργου Φουντουλάκη. Όταν εκείνος ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο του, η μικρή (σ.σ. 2,5 χρονών) φώναζε γεμάτη ενθουσιασμό: «Μπαμπά, μπαμπά σ’ αγαπώ».

Η συγκίνηση μεταφέρθηκε και στις δηλώσεις: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν ώστε να πετύχει η μεγαλύτερη διοργάνωση που έκανε ποτέ ο Δήμος Πολυγύρου. Ο αθλητισμός μας έδειξε τον δρόμο και πρέπει να στηρίξουμε τα νέα παιδιά», τόνισε ο δήμαρχος Πολυγύρου κ.Αστέριος Ζωγράφος

Από την μεριά της ομοσπονδίας μίλησε ο τιμώμενος τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας: «Η οικογένεια της Άρσης Βαρών πήρε πολύ αγάπη αυτές τις ημέρες. Αισθανθήκαμε σαν το σπίτι μας. Είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν εδώ και θα ξανάρθουμε. Θα ήθελα να ευχαριστώ τον Ελληνικό Χρυσό, την Cosmote και όλους όσος μας βοηθούν σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Χρυσός κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος επεσήμανε: «Όταν δεχτήκαμε τους Παραολυμπιονίκες στις εγκαταστάσεις μας, νιώσαμε πολύ μικροί μπροστά στη δύναμη που κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι. Νιώθουμε υπερήφανοι και όσο μπορούμε θα είμαστε κοντά σε τέτοιες εκδηλώσεις. Η νεολαία μπορεί να δείξει το μέλλον στη χώρα. Όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα».

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Φουντουλάκης χαιρέτησε την τιμή που τους έκανε η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και επεσήμανε πως «όλες οι ενέργειες που δεν διαχωρίζουν τα Άτομα με Αναπηρία και καταπατούν το ρατσισμό αξίζουν να επικροτηθούν» και αναφερόμενος στους αθλητές με αναπηρία είπε: «Οι αθλητές με αναπηρία δεν έχουν βάλει ταβάνι στις διακρίσεις και θέλουμε να τα ξεπερνάμε. Αν δεν είχαμε τους χορηγούς δεν θα πηγαίναμε στο Ρίο. Γι αυτό και θα ήθελα να τους ευχαριστώ».

Το ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων του Πολύγυρου και των αθλητών της Άρσης Βαρών γνώρισαν οι πρόσφυγες που αγωνίστηκαν, εκτός συναγωνισμού. Οι ΚαμολαντίνΜομπαρακζάντα, ΜοχάμαντΡεζάΧουσεϊνί (Αφγανιστάν), ΡαμαντάΡότζερς (Σιέρα Λεόνε) και ΝτούμπιαΣέκομ (Μάλι) είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.Οι αγώνες αυτοί έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, που έχει αναλάβει την άθληση και αποφόρτιση των νέων προσφύγων και μεταναστών.

Οι τέσσερις πρόσφυγες παρακολούθησαν μέρος των αγώνων και έδειξαν ότι απόλαυσαν την κάθε τους στιγμή σ’ αυτή τη διοργάνωση, ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν η βράβευση των τεσσάρων προσφύγων.Δείτε εδώ τις προσπάθειες των αθλητών – προσφύγων.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ιδού τα αποτελέσματα στα αγωνίσματα ανδρών:

56κ. Ανδρών

Αρασέ : Γιώργος Τιρεκίδης (Ολυμπιάδα Πάρου) 80κ.

Ζετέ:  Νίκος Μπαλάσκας (Πανελλήνιος) 95κ.

Σύνολο:  Γιώργος Τιρεκίδης (Ολυμπιάδα Πάρου) 175

56κ. Νέων Ανδρών

Αρασέ – σύνολο:  Γιώργος Τιρεκίδης (Ολυμπιάδα Πάρου) 80κ., 175κ.

Ζετέ:  Νίκος Μπαλάσκας (Πανελλήνιος) 95κ.

62κ. Ανδρών

Αρασέ:  Θανάσης Παπανικολάου (ΑΣ Πύρρος Δήμας) 98κ.

Ζετέ – σύνολο: Αβραάμ Τιρεκίδης (Ολυμπιάδα Πάρου) 120κ., 215κ.

69κ. Ανδρών

Αρασέ – σύνολο: Παναγιώτης Τοπάλης (ΠΑΚ Χαλανδρίου) 125κ., 272κ.

Ζετέ:  Μιχάλης Βασιλόπουλος (Πανελλήνιος) 148κ.

69κ. Νέων Ανδρών

Αρασέ: ΡόντιΜπιντολλάρι (Μίλων) 115κ.

Ζετέ: ΡόντιΜπιντολλάρι (Μίλων)140κ.

Σύνολο: ΡόντιΜπιντολλάρι (Μίλων) 251κ.

77κ. Ανδρών

Αρασέ:  Βλαδίμηρος Λαζαρίδης (Αριστοτέλης) 136κ.

Ζετέ – σύνολο:  Κώστας Ρεμπελης (Πανελλήνιος) 171κ., 306κ.

77κ. Νέων Ανδρών

Αρασέ – σύνολο:  Μανώλης Γολσουζίδης (Αριδαία)124κ., 272κ.

Ζετέ:  Μανώλης Γολσουζίδης (Αριδαία) 147κ.

85κ. Ανδρών

Αρασέ: ΣέρτζιοΝτριζάρι (Πανελλήνιος) 145κ.

Ζετέ:  Κώστας Αυδόκης (Σπάρτακος Ιωαννίνων) 173κ.

Σύνολο:  Κώστας Αυδόκης (Σπάρτακος Ιωαννίνων) 316.

85κ. Νέων Ανδρών

Αρασέ: ΣέρτζιοΝτριζάρι (Πανελλήνιος) 145κ.

Ζετέ:  Σταύρος Πολυχρονόπουλος (Ατλας Καλλιθέας) 166κ.

Σύνολο: ΣέρτζιοΝτριζάρι (Πανελλήνιος) 310κ.