ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΑ

ÁÈÇÍÁ- ×ÁÁ ×ÑÇÌÁÔÉÓÔÇÑÉÏ ÁÈÇÍÙÍ.(EUROKINISSI-ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Το 1973 ο Γουλανδρής μετέφερε από την Αγγλία στη Σύρο το εργοστάσιο της εταιρείας του, Enfield, που ήταν το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο! Ξέρετε τι έπαθε Εκτός των άλλων που υπέστη από την ελληνική γραφειοκρατία, όταν ήρθε η ώρα της δοκιμής τους, του είπαν ότι δεν μπορούσε να τα δοκιμάσει στον δρόμο, αν πρώτα δεν έκανε εισαγωγή τουλάχιστον δέκα αυτοκινήτων! Όταν τους είπε ότι τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στην Ελλάδα και δεν εισάγονται, πήρε την απάντηση ότι έτσι λέει ο νόμος και συνεπώς δεν μπορούν να τον βοηθήσουν. Αν νομίζετε ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει από τότε αλλάξει τρόπο σκέψης, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τι έχουν πάθει οι Καναδοί που αποφάσισαν να επενδύσουν στις Σκουριές ή ο εμίρης του Κατάρ που αγόρασε ένα νησάκι.

Συγχρόνως με τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης έγινε και η ορκωμοσία της νέας ισπανικής. 49 τα μέλη της δικής μας κυβέρνησης, 14 της ισπανικής, που ως χώρα έχει τετραπλάσιο πληθυσμό!

Πρόσφατα είχαμε όλοι μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες των κυβερνώντων μας με το θέατρο του παραλόγου με τίτλο «τηλεοπτικές άδειες». Βλέποντας τους διαγωνιζόμενους με τα ράντζα στην πλάτη, αισθάνθηκα ότι έβλεπα φαρσοκωμωδία, η οποία τελικά κατέληξε σε τραγωδία, λόγω της ανεκδιήγητης προχειρότητας με την οποία διεξήχθη ο διαγωνισμός.

Βέβαια, το θέατρο συνεχίστηκε και θα συνεχίσει να παίζεται για μέρες στη Βουλή. Ο επόμενος διαγωνισμός. Ποιο κανάλι θα προβάλει τα τουρκικά σίριαλ! Παρεμπιπτόντως, η Τουρκία όχι μόνο απειλεί, αλλά εξοπλίζεται σαν αστακός και ο αρχηγίσκος ΕντιΡάμα της Αλβανίας ονειρεύεται μια μεγάλη Αλβανία και μια μικρή Ελλάδα! Δυστυχώς, όταν η οικονομία μιας χώρας είναι αποδεκατισμένη, δεν χάνει μόνο την ισχύ της, αλλά και τον σεβασμό των άλλων. Ελάχιστες είναι οι αξιόλογες βιομηχανίες που υπάρχουν στη χώρα μας και αυτές επιβιώνουν γιατί δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Ακόμη και ο γύρος που τρώμε είναι εισαγωγής. Έχουμε χάσει εντελώς τον προσανατολισμό μας και ζούμε μέσα στη μιζέρια της μικροπολιτικής μας. Πτωχεύσαμε οικονομικά, γιατί είχαμε προ πολλού πτωχεύσει αξιακό!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ως φαίνεται, ο κύριος Σόιμπλε αυτή τη φορά είναι μόνος εναντίον όλων, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ. Από τη μία επιμένει στη συμμετοχή του Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα της χώρας, από την άλλη όμως δεν δέχεται τους όρους του ΔΝΤ που προβλέπουν κούρεμα του ελληνικού χρέους. Για πρώτη φορά είμαι σίγουρος πως θα χάσει ο κύριος Σόιμπλε και θα κερδίσει κάτι η Ελλάδα. Αν δεν πτοήθηκε από το Brexit, σίγουρα θα φοβηθεί τον Τραμπ.

[ΠΗΓΗ: REALNEWS_REALMONEY, του Παύλου Παπαδάτου, επικοινωνιολόγου- οικονομολόγου, 13/11/2016]