ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ? ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ Ή ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ANTIGOLDGR.ORG;

skouries_5Αρχικά αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση από το left.gr που αφορά μια διευκρίνιση του ΥΠΕΝ προς ανησυχούντες… οικολόγους του #skouries και ακολούθως παραθέτουμε tweet από το ιστολόγιο της ΜΚΟ “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων”.

Ένα προχθεσινό “τιτιβίσμα” πριν τις διευκρινίσεις του ΥΠΕΝ για την έγκριση μια τροποποιήσης τεχνικής μελέτης στις Σκουριές και ένα σημερινό “τιτίβισμα” μετά τις διευκρινίσεις του υπουργείου.

“Σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η εκμεταλλεύτρια εταιρία, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος» που αφορά τη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου», τονίζουν Σ. Φάμελλος και Γ. Σταθάκης.

[…] Με δήλωσή του stokokkino.gr ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμμελος τονίζει ότι η απόφαση του ΥΠΕΝ για την μεταλλουργία και την μη εφαρμοσιμότητα της μεθόδου (απόφαση «Σκουρλέτη») στην Ολυμπιάδα ούτε τροποποιείται ούτε ακυρώνεται και ότι το Υπουργείο δεν έχει αλλάξει θέση σε σχέση με την επένδυση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα δηλώνει ότι η έγκριση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια στις 15 Νοεμβρίου αφορά τροποποίηση υπάρχουσας μελέτης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές και όχι μια νέα έγκριση για μια νέα τεχνική μελέτη.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθαρίζει ότι η έγκριση αυτή δεν έχει συνολικό χαρακτήρα και ότι η εταιρεία συνεχίζει να έχει υποχρέωσεις απέναντι στο νόμο για τις οποίες και ελέγχεται. […]

Και τώρα το προχθεσινό τιτίβισμα του ιστολογίου της ΜΚΟ:tweet1

Και το σημερινό τιτίβισμα του ιστολογίου της ΜΚΟ:tweet2

Περί “ξεφτίλας” και άλλων τινών, τα συμπεράσματα δικά σας!

[ΠΗΓΗ : http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 18/11/2016]