ANTIGOLD ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ

20141113_152154Από τίτλους δεν μπορώ να πω… Πάει καλά το περιπτεράκι του Τόλη… Τελευταίο κρούσμα ο πηχυαίος “τίτλος-ράπισμα», «Η Ελληνικός Χρυσός ομολογεί ότι ρυπαίνει τη θάλασσα του Στρατωνίου»!!!

Και κάτω από τον τίτλο ακολουθεί ένας ποταμός μπουρδολογίας, με τη γνωστή antigold επιχειρηματολογία να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ πραγματικών και φανταστικών γεγονότων…

Αυτό όμως που με κάνει έξαλλο είναι η επιμονή χρήσης της κλασσικής προπαγάνδας περί «κόκκινης τοξικής λάσπης» και την επανεμφάνιση της περίφημης φωτογραφίας της 13/11/2014 όταν είχαν ανοίξει οι ουρανοί σε μια πρωτοφανούς έντασης νεροποντής που κατέβασε τόνους λάσπης στη θάλασσα.

Τότε το μπλογκ politesaristoteli.blogspot.gr είχε γράψει σχετικά (δες εδώ) και είχε παραθέσει και το ομβροδιάγραμμα από το Αστεροσκοπείο Αθηνών:rain-raiting-stratoni

Αμέσως έσπευσε το τμήμα μετεωρολογίας του antigold.org να πει την βλακεία του:

«Όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα (η πηγή είναι το Αστεροσκοπείο Αθηνών), το μέγιστο της βροχής που έπεσε χθες στο Στρατώνι ήταν … 4 χιλιοστά, για το φοβερό διάστημα των 10 λεπτών! Δηλαδή μια απλή, κοινή βροχούλα. Όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν 0,0-0,2 άντε 1,00 χιλιστό και αυτός ήταν ο φοβερός κατακλυσμός του Στρατωνίου…».

Η γνωστή σκουπιδοεπιστήμη των antigold… Junkscience… Βέβαια η τάξη αποκαταστάθηκε αμέσως αφού απαντήσαμε δεόντως στις 15/11/2014:

«Να πληροφορήσουμε τον όψιμο antigold μετεωρολόγο πως ακριβώς ο πίνακας που παραθέτει τον διαψεύδει οικτρά! Όσο πιο λίγος έιναι ο χρόνος που έπεσε η βροχή, τόσο πιο έντονη ήταν, με χαρακτηριστικά νεροποντής… Τέσσερα χιλιοστά βροχής σε 10 λεπτά μόνο, είναι ΠΟΛΛΗ ΒΡΟΧΗ… Σκεφθείτε πως όλο ΤΟ ΧΡΟΝΟ ο μέσος όρος βροχόπτωσης στην Ελλάδα είναι 600-700 χιλιοστά!»

Αυτό δεν εμπόδισε τον Τόλη να ξαναβγάλει από το συρτάρι την γνωστή φωτογραφία και να ισχυριστεί τις ίδιες μπούρδες… Αλήθεια τι νομίζει; Πως όλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου;